Manisa Glutensiz Rota Kafe Sahibi Şef Emine Yılmaz ile Most Natura Firması Sahibi Glutensiz Yiyecek Yapım Uzmanı Seriban Sarı eğitimleri gerçekleştirdi. Uzmanlar kursiyerlere su böreği, profiterol, ekler, yaş pasta, poğaça ve kurabiye çeşitlerinin yapımını en ince ayrıntılarıyla uygulamalı olarak gösterdi. Sağlıklı glutensiz unlar ile un karışımları hakkında çok faydalı bilgiler verdiler. Kursiyerlere glutensiz yiyecek yapımının ayrıntılarını uygulamalı olarak öğreten uzmanlar, glutensiz yiyecekler pişirdi. Uzman Şef Emine Yılmaz ve Şef Yardımcısı Seriban Sarı, “Çorum’da böyle bir eğitime katılmaktan çok mutlu olduk. Uzun ve yorucu bir yolculuk sonucu buraya gelmemize rağmen gördüğümüz ilgi bizi çok memnun etti. Kursiyerlerimizin hayatına büyük katkı sağlayacak olan bilgi birikimlerimizi paylaştık. Glutensiz unların uygun kullanımı çölyaklılar için büyük önem taşıyor. İnsanların sağlığına katkı yapmak hepimizin görevi. Bu güzel eğitimi gerçekleştiren Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu’na teşekkürü bir borç biliyoruz” dediler.

UZMANLARA TEŞEKKÜR

Konu hakkında açıklama yapan Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir; ” Öncelikle gerçekleştirdikleri bu harika eğitim için ”Manisa Glutensiz Rota Kafe” sahibi Şef Emine Yılmaz ile ”Most Natura” firması sahibi Seriban Sarı’ya çok teşekkür ediyorum. Kendilerinden çok güzel bilgiler ve glutensiz yiyecek yapım eğitimleri aldık. Glutensiz unlarda nelere dikkat etmemiz gerektiğinin püf noktalarını öğrendik. Çok faydalı ve kıymetli bir eğitim oldu. Most Natura firması kursiyerlerimizin gönlünü kazandı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirdiğimiz ‘Glutensiz Mutfak Uygulamaları’ projemizin bir eğitimini daha başarıyla tamamladık. Kursiyerlerimizdeki gelişimi görmek bizleri çok mutlu ediyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.