Ankara’da, ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren, ODTÜ, Hacettepe, Gazi ve Ankara Üniversitesi’nden 40 bilim insanının AR-GE çalışmaları yaptığı Nanografi A.Ş. tarafından bulunan koronavirüs aşısını, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Şubat ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tanıtmış, aşının isminin de Erdoğan tarafından belirleneceği duyurulmuştu. 
Sağlık Bakanı Koca ise, bu konuda bilgi verirken şunları söyledi: “Şu gelişme de son derece dikkate değerdir. Aşıda yeni bir teknik söz konusudur. Bu teknikte, aşının burundan sprey olarak uygulanması amaçlanmaktadır. İntranazal Covit aşısı denilen bu aşının, çok yakında Faz-1 çalışmalarına başlanacaktır. Türk bilim insanlarının bu girişimi sonuçlanırsa, bu, dünyadaki  ilk intranazal Covid aşısı olacaktır. Türk bilim insanlarının bu girişimi sonuçlanırsa, bu, dünyadaki ilk İntranazal Covid aşısı olacak. Üretim verimliliği son derece yüksek olan bu aşıdan sadece 1 tesiste, yılda 250 milyon doz üretilebilecek”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarını bugün köşesine taşıyan Habertürk köşe yazarı Fatih Altaylı ise;

'... Bir diğeri ise tıpla ilgisini, genç ODTÜ'lü bilim insanları ile kurduğu şirketle geliştirdiği Covid-19 tanı kitleriyle duyduğumuz Ahlatcı Holding’in Faz 1 çalışmalarına hazırlandığı aşı.

Diğerlerinden farklı olarak sprey şeklinde burundan uygulanacak bir aşı bu ve umut vadeden bir çalışma.

Bu aşılar biraz geç kalmış gibi görünse de çok önemliler.

Çünkü muhtemelen şu anda yapılmakta olan aşılar bir süre sonra etkisini yitirecek ve salgınla beraber ortaya çıkan “aşı ırkçılığına” karşı elimizde yerli bir silah olacak' ifadelerini kullandı.