Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Dünyada en çok görülen kronik hastalıklardan biri olan Çölyak için farkındalığının artması amacıyla 9 Mayıs tüm dünyada Çölyak Günü olarak ilan edilmiştir. Çeşitli etkinlikler düzenlenerek çölyaklıların sesini duyurmaya çalıştığımız bu özel gün malesef bu sene Covid- 19 pandemisinin gölgesinde geçiyor. Gönülden bağlandığımız tüm çölyaklıların hayatları boyu yaşadıkları kısıtlamaların başka bir şeklini bugünlerde toplumlar da yaşamak zorunda kalıyor. Çölyak bir yeme engeli ve çölyaklılar hayatlarında çok sayıda zorluk yaşıyor. Birçok kişinin farkında olmadan gündelik hayatında kolaylıkla yaptığı işler çölyaklılar için imkansız olabiliyor.

Covid-19 kısıtlamalarıyla giden bu zor günler belki insanların çölyaklıların hayatını anlamasında katkı sağlar. Çünkü çölyaklıların dertlerinin paylaşılmasına ihtiyacı var. Dertlerimizi paylaşarak azaltmayı ve tüm çölyaklıların daha güzel bir hayat yaşamasını istiyoruz. Çölyak farkındalığını artırmaya çalıştığımız 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nü kutlar, herkese sağlıklı, mutlu ve huzur dolu günler dileriz. Her şey Çölyaklıların gönlüne göre olsun.

Ayrıca ‘Anneler Günü” ve biz vefa, şefkat ve merhamet timsali olan tüm annelerimizin , özellikle de hayatta çok daha zorlu günler geçirmekte olan çölyaklı annelerimizin anneler gününü kutlarız. İyi ki varsınız.”