Türkiye'nin Çin’den aldığı koronavirüs aşısınının 9 bin 500 dozluk Çorum için ayrılık ilk partisinin bugün Çorum’a ulaşmasının ardından, Sağlık Bakanlığı’nın istediği Aşı Uygulama Odaları'nın da hazırlanarak aşılama takviminin beklendiği öğrenildi.

ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ

Sağlık Bakanlığı'nca 81 ile gönderilen yazıda, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde 'Aşı Uygulama Odası' oluşturulması istendi.

Yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olacak, her 10 aşı uygulama odası için 1 sorumlu hekim görevlendirilecek. Koronavirüs aşılarının bugün Çorum’a ulaşmasının ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere tüm hastanelerde hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. Koronavirüs aşılarının riskli grupta bulunan sağlık çalışanlarından başlanarak Perşembe ya da Cuma günü başlaması bekleniyor.

ÇORUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ ‘AŞILAR GELDİ’

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi bugün yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’a 9 bin 500 doz korona virüs aşısı gönderildiğini açıkladı.

İlk partide gönderilen 9 bin 500 aşının Sağlık Müdürlüğüne teslim edildiğini açıklayan Vali Mustafa Çiftçi, “Önümüzdeki Perşembe veya Cuma günü ilk etapta sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacak. Belirlenen algoritmaya göre aşılar yapılacak” dedi.