Özellikle Çorum’da son 30-45 gündür yoğun ve düzenli olarak artış yaşanan koronavirüs vaka sayıları İçişleri Bakanlığı’nın da dikkatini çekti ve Çorum’un da içinde bulunduğu 14 il için yeni genelge yayımlandı.

Çorum’daki yüksek vaka sayıları daha önce Sağlık Bakanlığı’nın da dikkatini çekmişti. Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs için geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasında, 11 Mart’tan bir buçuk ay öncesine kadar Düşük Riskli bölgeler kategorisinde bulunan Çorum, önce Yüksek Riskli Bölgeler kategorisine yükselmiş ve 1 hafta önce ise Çok Yüksek Riskli Bölgeler grubuna alınmıştı. Çorum Koronavirüs Haritası ise kısa sürede kırmızıya bürünmüştü.

Bugün akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre ise Çorum, Türkiye’de ki en yüksek vaka sayısına sahip 14 ilinden biri oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün açıkladığı Türkiye Günlük Koronavirüs Tablolusuna göre ortalama olarak her 50-55 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken bu oran Çorum’da her 10 kişide 1 oranına kadar yükseldi.