Çepni Mahallesi İnönü Caddesi No:172/A Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında Sağlık İş Merkezi’nde bulunan klinikte son derece hijyenik ortamlarda güleryüzlü ve deneyimli ekibiyle Covid-19 tedbirlerine uyularak hizmet veriliyor.

"KURULUŞUMUZ SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ BİR KURULUŞTUR"

Daha önce Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve özel bir hastanede görev yaptığına dikkat çeken Radyoloji Uzmanı Dr. Şahin Akça, "Kuruluşumuz Sağlık Bakanlığına bağlı resmi bir kuruluştur. Burada çektirdiğiniz ultrason sonuçları geçerli kabul edilir ve doktorlar tarafından sonuçlar değerlendirilebilir. Burada sağlık kurullarının raporlarını da verebiliyoruz. Tamamen hastaların işini kolaylaştırmak ve sonuca daha hızlı ulaşmalarını sağlamak için kurulmuş bir kurumdur" dedi.

"HASTALARIMIZ GÜN İÇİNDE SONUÇ ALABİLİYORLAR"

Akça,"Hizmetimiz son derece hijyenik ortamlarda ve son teknoloji ürünü cihazlarla gerçekleştiriyoruz. Hastalara büyük kolaylık sağlanıyor.Hastalarımız işlem sırası beklemeden gün içinde sonuçlarını öğrenebiliyorlar. Bölgede Samsun ve Kastamonu'da var olan bir klinik. Biz de Çorum'da açmaya karar verdik ve yoğun talep görüyoruz. Hastaların konforu, bilgiye ve sonuca daha kolay ulaşabilmeleri adına hizmet veriyoruz. Burada tüm vucut (Abdomen) ultrason tetkikleri, Üriner sistem ultrasonografisi, trioid ultrasonografisi, kalça ultrasonografisi, alt ekstremite venöz ve arteriel doppler, renal arter renkli doppler incelemesi, portal ven renkli doppler incelemesi, penil renkli doppler, skrotal renkli doppler, 4D ultrasonografi, gebelikte detaylı ultrasonografi hizmetlerini veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

"RADYOLOJİK GÖRÜNTÜLEME,TIP DÜNYASINDAKİ ÖNEMLİ GELİŞMELERDEN BİRİDİR"

Dr.Şahin Akça yaptığı açıklamada, "Radyolojik görüntüleme,tıp dünyasındaki önemli gelişmelerden biri ultrasonografidir. Ultrasonografi ; yüksek ses frekanslı ses dalgalarının kullanılmasıyla vücudun çeşitli bölgelerinde yapılan görüntüleme yöntemidir.İç kanama, dokularda zedelenme, kist, tümör, taş, kum, miyom ve daha bir çok iç hastalıkta doktorun net görüşler bildirmesini ultrason yardımcı olur. Ultrasonografinin en büyük avantajı, gebelik halinde anne ve bebeğin zarar görmemesidir. Radyasyon içermez.Ultrasonografi sayesinde hastalıklar henüz gözle görülür bir belirti göstermeden çok erken safhalarda teşhis edilebiliyor" şeklinde konuştu.

"GEBE HASTALARIMIZ HİZMETİMİZDEN YARARLANABİLİR"

Ayrıntılı ultrasonun önemine değinen Dr.Şahin Akça,"Ayrıntılı Ultrason” ya da "Detaylı Ultrason” muayenesi, normal gebelik takibi sırasında yapılan ultrason muayenelerinden farklı olarak yüksek görüntü kalitesiyle ve bebeğin tüm organlarının incelendiği bir muayenedir.18.-23 haftaları (Tüm gebelerde)24. hafta ve sonrası (Yüksek riskli gebeliklerde) bakılabilir" açıklamasında bulundu.

"ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"

Son olarak erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan Dr. Şahin Akça," Mamografi önemlidir. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olup, 8 kadından 1'inde ortaya çıkmaktadır. Düzenli kontrollerle tanı ve tedavisi çok kolay olup,hayat kurtarmaktadır.Erken teşhis hayat kurtarır.Bu yüzden kadınlarımız aksatmadan taramalarını yaptırabilirler. Hastalarımız dr.sahin_akca instagram hesabından ya da Dr.Şahin Akça facebook hesabından ayrıca 0 (501) 359 99 19 ve 0364 333 11 11 numaralardan bize kolaylıkla ulaşabilir ve randevu oluşturabilirler. Sizin sağlığınız bizim için önemlidir" dedi.

Haber: Merve Kayış