Çorum Çölyak Derneği (ÇÇD) Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek üyeleriyle bayramlaştı.
Kurulduğu günden beri hemen her Cumartesi günü dernek binasında buluşan Çölyak Derneği üyeler bu sefer bayramlaşmak için 9 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00’te bir araya geldiler.
Terlemez İş Merkezinde bulunan dernek bürosundaki ilk bayramlaşmaya yoğun bir katılım oldu.
Üyeler birbiriyle bayramlaşmanın ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar.
Özellikle çocuklar, dernek çatısı altında kendileri gibi Çölyaklılardan oluşan çok büyük bir ailenin ferdi olduklarını hissederek, yalnızlıklarını giderdiler. Her Cumartesi olduğu gibi üyelere glutensiz ürünler ikram edildi.
Özellikle Bayram için hazırlanmış Glutensiz baklava ve glutensiz cipsler çok ilgi gördü.
Bayram buluşmasında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hacer Kesici, 'Bu gün burada Ramazan Bayramı'nı kutlamak için bir aradayız. Öncelikle tüm Çölyaklıların ve halkımızın bayramını kutluyorum. İlk bayram kutlamamızda bizlere eşlik ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Çölyaklıların birbirlerine ve derneğimize destek olduğunu görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Kurulduğu günden beri bir taraftan resmi ziyaretler, hafta sonu organizasyonu, Üniversitemizle birlikte Çölyak toplantıları ve Çölyak günü etkinlikleri gibi faaliyetler gerçekleştirirken diğer taraftan da üyelerimize maddi manevi destek olmaya çalıştık.
Birçok yeni tanı almış hastaya Çölyakla yaşam konusunda bir nevi hayat koçluğu yaptık. Ancak daha ulaşamadığımız birçok Çölyaklı var. Sizlerden ve Çorum'un güzide yerel basınından ricam bu kişilere ulaşmamızda ve derneğimize kaydolmalarında bize destek olmanız. Çölyakla ilgili toplumdaki farkındalığı artırıp tanı konulmamış kişilerin rahatsızlığından haberdar olmasını sağlamalıyız. Halkımızın derneğimize destek olmasına ihtiyacımız var. Kapımız tüm Çölyak gönüllülerine açıktır.
Katılımınızdan dolayı başta yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere tüm Çölyak ailesine teşekkür ediyorum. Ayrıca glutensiz cipslerin temininde yardımcı olan Mustafa Şirin Beye de çok teşekkür ediyorum. Tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın Ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyorum” dedi.