Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada da ifade edildiği üzere dünyayı etkisi altına alan Korona virüsün henüz Türkiye’de münferit vaka şeklinde görüldüğü anlaşılmaktadır. Durum böyle olduğu halde Çorum Belediyesi olarak hemşehrilerimizin sağlığını korumak düşüncesiyle önleyici bir takım kararlar alınmış ve bu kararların kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür” dedi.

Açıklama şu şekilde devam etti;

1- Belediyemiz tarafından yapılacak önleyici çalışmalarda daha etkin ve daha hızlı hareket edebilmek amacıyla Başkan Yardımcımız Lemzi Çöplü, koordinatör başkan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

2- Dezenfeksiyon işlemiyle ilgili Belediyemiz tarafından 3 bin litre önleyici malzeme tedarik edilerek depolanmıştır.

3- Halkımızın yoğun olarak kullandığı Belediye hizmet binaları, otobüs durakları, çocuk oyun alanları, parklar, şehirlerarası otobüs terminali ve yeşil alanlar gibi yerlerde gerekli tedbirler alınmıştır.

4- Toplu ulaşım araçlarında dezenfekte işlemleri düzenli olarak yapılmaktadır.

5- Virüsün yayılma ihtimaline karşı daha önceden yapılması planlanan aşağıdaki etkinlikler tehir edilmiştir;

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz “Kahramanlık Türküleri Konseri”

20-29 Mart tarihleri arasında 70 yayınevi ve 25 yazarın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Kitap ve Kültür Günleri,

1 Nisan 2020 tarihinde düzenleyeceğimiz Aşık Borani Vefa Gecesi.

Çorum Belediyesi olarak tedbirlerimizi en üst düzeyde almış bulunuyoruz. Bununla birlikte vatandaşlarımızın Sağlık Bakanımızın da açıkladığı üzere “14 kural”ını titizlikle uygulamaları, bireysel hijyene dikkat etmeleri, bu konuda daha bilinçli davranmaları önem arz etmektedir.