Acil Sağlık Çalışanlarının görevleri başında şiddete maruz kaldıklarına değinen Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, ”İnsanların hayatlarını kurtarmak için canla başla mücadele eden sağlık personellerinin her zaman yanında olacağız. Kaza, yangın veya benzeri afet olaylarında, ilk müdahaleyi gerçekleştiren 112 Sağlık çalışanları, olay yerlerinde hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete uğramaktadır. Hastanelerde ya da vakaya gittikleri yerlerde hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan arkadaşlarımız, kendilerine yapılan bu muameleyi asla hak etmemektedir. İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına en ağır cezalar verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı'nin açıklamaları şu şekilde;

”Acil sağlık çalışanları son derece zor şartlarda görev yapmaktadır. Bu kadar hayati görev icra eden ATT’lerimizin zihinlerinin hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele etmek zorunda kalmamalıdır. Her yıl, acil hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını yitirmekte ya da yaralanmaktadır.

Sağlık çalışanlarının haklarını korumak ve çözüm üretmek için gece gündüz çalıştıklarına değinen Saatcı,”Sendika olarak ülkemizde sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve sağlık çalışanlarının haklarını korumak için her türlü çalışmaya kararlılıkla devam ettiğimizin ve edeceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini ister, hekiminden hemşiresine, paramediğinden Acil Tıp Teknikerine, şoföründen memuruna kadar 112 Acil Servislerinde hizmet veren tüm arkadaşlarımızın 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri  günü ve 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası'nı kutlar, hak ettikleri değeri görmelerini dilerim.”