Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, aile hekimleri ve tüm aile sağlığı çalışanlarından kesilen damga vergilerinin haksız olarak alındığını, aile sağlığı elemanlarının dava açılması halinde damga vergilerini geri alabileceklerini belirtti.
Erözgün, “Damga Vergisi Kanunu’nun 10. maddesi sabit bir parayı içeren kağıtları vergiye tabi tutmuştur. Torba Yasa olarak bilinen yasalarda da sözleşmeli personel Damga Vergisi’nden istisna tutulmuştur. Aile hekimlerinden ve aile sağlığı elemanlarından damga vergisi haksız olarak tahsil edilmektedir” dedi. Bu konuda dava açılarak damga vergilerinin geri alınmasının mümkün olduğunu açıklayan Erözgün, şöyle devam etti:
 “Vergi Usul Kanunu’nun 116. maddesinden itibaren vergi hataları ve bunların düzeltilmesini konu olan hükümler düzenlemiştir. Vergi hatası, vergiye müteallik hesaplarda ve vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden haksız yere fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınmasıdır. 118. madde vergi hatalarını düzenlemektedir. Bize göre aile hekimlerinin idareyle yaptığı sözleşmeye istinaden kesilen damga vergilerinde 18. maddede düzenlenen mükellefiyette ve mevzuda hata hükümleri söz konusudur. Aile hekimlerine yapılan aylık ödemeler sabit katsayıyı içermemekte ve bu ödemeler birçok gider kaleminden oluşmaktadır. Damga Vergisi Kanunu’nun 10. maddesi sabit bir parayı içeren kağıtları vergiye tabi tutmuştur. Dolayısıyla, Torba Yasa olarak bilinen yasalarda da bu sözleşmeli personel Damga Vergisi’nden istisna tutulmuştur. Yani damga vergisi hatalı olarak tahsil edilmektedir. Bu durumda vergi hatasının düzeltilmesi talebinde bulunulacak ret halinde Bakanlığa şikayet edilecek şikayetin reddi halinde 30 günlük dava açma hakkına sahip olunacaktır. Ancak düzeltme hakkı 5 yıl geçmemiş olan vergiler için, uygulanabilir. 5 yıldan önce tahsil edilen vergiler düzeltme ile de olsa iade edilemez. Zaman aşımına uğramıştır.
Hukuk büromuzda dava için matbu bir dilekçe olmadığı gibi paylaşılması da mümkün değildir. Söz konusu davalar duruşmasız ve evrak üzerinden görülen davalar olduğu için hukuk büromuz tarafından yürütülmesi eksiksiz olarak sağlanabilmektedir.”