Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası  Şube Başkan Yardımcısı Şaban Özçelik, “Orman İşletme Müdürümüz Ömer Birkan Kayaalp hakkında sosyal medyada yapılan makus paylaşımda; İşletme Müdürümüzün TOÇ BİR-SEN (Tarım Orman Çalışanları Birliği) Sendikası yönetiminde yer almasının sakıncalı olduğu şeklinde gerçekten uzak mesnetsiz açıklamalar yapılmıştır. “Emri altında çalışan personellerin baskı altında olmaksızın özgür bir şekilde fikir beyan etmelerine, sorunlarını ve taleplerini açık bir şekilde belirtmelerine imkân tanınmadığı ayrıca farklı bir sendikaya üye olmaları ihtimalinin de ortadan kaldırıldığı” şeklinde ifadelerle iftiraya varan söylemler yer almıştır” dedi.

Şaban Özçelik, “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 15. Maddesinde sendikalara üye olamayacaklar ve TOÇ BİR-SEN seçim yönetmeliğinde adaylık şartları açıkça belirtilmektedir. Bu paylaşımları yapanların kanundan yönetmelikten bihaber oldukları aşikardır. Kaldı ki seçim sürecinde aday olan üyelerin aday olup olamayacakları Genel Kurul Divan Başkanlığı ve Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından incelenmektedir. Böyle bir Hukuki sorun olsaydı İşletme Müdürümüz aday bile olmazdı.Her sendika üyesi gibi Ömer Birkan Kayaalp’te Anayasamızın 51. Maddesinde yer alan sendikaya üye olma hakkından faydalanmıştır. Kanunlara yönetmeliklere uygun bir şekilde aday olmuş ve seçilmiştir. Bunun yanlış olduğunu beyan etmek istifa etmesi için sosyal medya yoluyla çağrıda bulunmak, TCK 118. maddesine göre seçimlik hareketlerden doğan bir teşebbüs suçu değil midir?

Bu konulara hakim olmayan birisinin ben sendika başkanıyım diyerek aklına her geleni, düşürüleni yazması da üzücü trajikomik bir durumdur. Eğer sendikacılık yapmak istiyorlarsa kimlerin sendika üyesi olabileceği ve kimlerin sendika yönetimlerinde yer alabileceği konusunda biraz araştırmalarını tavsiye ederiz” ifadelerine yer verdi.

“Biz biliyoruz ki hiçbir çalışan sendika üyeliğinden ya da sendikadaki görevinden ayrılmaya zorlanamaz, faaliyetlerini yapması engellenemez” diyen Şaban Özçelik, “ Bu yasal bir suçtur. Çorum TOÇ BİR-SEN Sendikası olarak her zaman Kanunların, doğruların, çalışanların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bununla birlikte, Çorum Orman İşletme Müdürlüğünde bahsedildiği şekilde hiçbir çalışanımıza baskı veya yıldırma politikası uygulanmamıştır. İlk önce adaletli davranmak için kişinin kendisine ve çevresine bakması gerekmez mi? Durumdan vazife çıkarmak yerinde olmayan bir harekettir. Atalarımızın dediği gibi “Dervişin fikri ne ise zikri de odur”.

Sendikamız Tüzüğünde de yer aldığı gibi sadece üyelerimizin değil tüm çalışanların haklarının korunması bizim ödevimiz olup, böyle bir durumun oluşmasına yetkili sendika olarak ilk biz karşı çıkarız. Bu ithamlarda bulunan sendika görevlilerinin ilk önce kendi sendika üye ve yöneticilerinin nerede ne iş yaptıklarını incelemelerini ve görmelerini isterdik. Bilmiyorlarsa Türkiye genelinde bir döküm sağlayabiliriz. Erdemliler Hareketi TOÇ BİR-SEN olarak yolumuz Hak, yükümüz dava, gayemiz emek ve ekmektir. TOÇ BİR-SEN olarak biz büyük bir aileyiz” açıklamalarında bulundu .