Yeşil Bir Gezegen İçin Yeşil Enerji, Yenilenebilir Enerji Kaynakları projesi ile yeni nesillerin fosil yakıtların zararları ve yeşil enerjinin faydaları konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendiği açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, “ Bu kapsamda öğrencilerle birlikte rüzgar enerjisiyle alakalı atölye çalışması gerçekleştirildi. Rüzgar enerjisiyle alakalı bilgilendirilmenin ardından öğrenciler mini bir rüzgar enerjisi santrali inşa ettiler. Takım çalışması halinde gerçekleştirilen inşa süreci sonucunda rüzgar değirmeninin pervanesinin dönmesiyle elektrik üretimi sağlanmış ve değirmenin ucundaki ışık yandı.

Yeni nesillerin fosil yakıtlar ve yeşil enerji konularında bilinçlendirilmeleri kadar enerjinin korunmasının önemini vurgulamak için proje kapsamında prizlere yapıştırılmak üzere "Gereksizse Söndür" etiketleri öğrencilerce yapıştırılmıştır. Okuldaki tüm prizlere bu etiketler yapıştırılmıştır.

Proje İspanya, Romanya, İtalya ve Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesi'nin ortaklığıyla yürütülmektedir. Bu kapsamda Mehmetçik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliği yaptığı Çorum ve Scoala Gımnaziala Valisoara'nın ev sahipliği yaptığı Romanya hareketlilikleri gerçekleştirilmiştir. Şubat ayı sonunda İtalya Hareketliliği gerçekleştirilecek olan projenin içeriği yenilenebilir enerji türlerinden "Güneş Enerjisi" nin ne tür yollarla elde edildiği üzerine olacaktır” ifadelerine yer verildi.