Önceki gün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu Millet ittifakının Amerika’dan icazet alındığını iddia eden açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Yürütme Kurulu Üyesi Milletvekili Aday Adayı Av. Rumi Bekiroğlu Kavuncu’nun açıklamasını günü kurtarmak maksadıyla ağasına yaranmak amacı taşıdığını belirterek mesnetsiz ve asılsız sözcüklerin onları kurtaramayacağını söyledi.

“AMERİKAN EMİR ERLERİ RAHİP BRUNSON’U UNUTMASINLAR”

Bekiroğlu, ”Kavuncu bir laf etmeden önce aynaya baksın. Sen önce şehrine bak Çorum’a ne yaptın onu anlat. Hitit Üniversitesi 114. Sıraya gerilemiş bunlarla ilgilen. Ya da şehirdeki gelir adaletsizliği nasıl çözülür ona kafa yor. Ama yapmazsınız çünkü bunlarla ilgilenmezsiniz zaten. İlgilenseydiniz şehre katkınız olurdu.  Rahip Brunson konusunu bir hatırla hele. Ya da ağa babana Sam amcasından gelen mektuba neden cevap veremediğini sor. Amerikan emir erleri Rahip Brunson’u unutmasınlar. İsrail sahillerinde katledilen Mavi Marmara’nın yolcularının konusunu hatırlarsa bırakın konuşmayı sokağa çıkamazlar bunlar. 7 benzemez, hilkat garibesi gibi cümleleri kuran bu zatın kendinden haberi yok” dedi.

“GAFFAR OKKANLARI NE ÇABUK UNUTTUNUZ”

Hüda-Par ortaklığına dikkat çeken Bekiroğlu, “Hüda-Par ve  Konca Kurişleri Gaffar Okanları ne çabuk unuttunuz. Siyasi nezaketten uzak olan bu muhteremin ranttan hukuktan anlama şeklini hatırlatırım kendisine. Kaşıkcı  dosyası niye Suudi Arabistan’a gitti. Mursi yi katleden Sisi dün dikdatör idi bu gün  dostumuz. Bu siyasi manevraların bir talimat vereni var mı? Onu söyle! Berat Albayrak yüzünden 1,5 milyar dolar Irak hükümetine ceza ödeyeceğiz bunun günahını halk çekecek bunu irdele gücün yetiyorsa” ifadelerine yer verdi.

“TRT’DE YAYINLANAN OSMAN ÖCALAN RÖPORTAJI VE ABDULLAH ÖCALAN’IN MEKTUBUNU İRDELE”

Rumi Bekiroğlu, “TRT den kırmızı bülten ile aranan Osman Öcalan’ın yayınlan röportajını ve Abdullah Öcalan’ın mektubunu irdele.  5 yıldır aynı çatı altın da görev yaptığın HDP’ ye iyi günler meslektaşım sayın vekillerim diye selam verdiğin HDP’ye hangi eylemi için hangi soru önergesini verdin onu irdele. Ya da HDP meclis başkanlığını yönetirken ne yaptın onu anlat. Ramazan Barış huzur bereket ayıdır. böyle sloganik söylemler ile insanları geren siyasi anlayışını kabul etmiyoruz” açıklamalarında bulundu.