Müze Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri tarafından toprak altından çıkartılan küp, Çorum Müzesi bahçesinde sergilenmeye başlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; 18 Ocak 2024 günü, Ortaköy İlçesinde Tepelerarası mevkiinde bir tarlada tarihi eser olduğu düşünülen bir küp bulunduğu ihbarı yapılması üzerine Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Müze Müdürlüğü bilgilendirildi. Konuyla ilgili olarak müze personeli ve İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin ortak çalışmasıyla yerinden alınan küp, Çorum müzesine nakledilene kadar beklemek üzere Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine götürüldü.

Daha sonra Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın küpün getirilip müze bahçesinde sergilenmesi talimatı üzerine Jandarma bahçesinden alınan küp, Çorum Müzesi bahçesindeki yerine nakledildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Çorum Müzesi uzman arkeologları tarafından incelenen küpün; Roma Dönemine MS 2-3 Yüzyıllara tarihlendiği ve kendi döneminde yörede yaşayan çiftçiler tarafından hububat ve tahıl ürünlerinin depolanması ve saklanmasında kullanılan iri küplerden olduğu anlaşılmıştır. Müze