Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği tarafından inşa edilecek olan çok amaçlı “Kültür Merkezi”nin temeli atıldı.

Vakıf binasının yanına inşa edilecek olan Kültür Merkezi’ne “Rıza Şehri” isminin verilmesi planlanıyor.

Sunuculuğunu yıllardır bölgemizde ve yurt genelinde birçok önemli organizasyonu başarı ile sunan Umut Radyo sahipleri Meltem – Uğur Çınar çiftinin yaptığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Tören sırasında tüm katılımcılara lokma dağıtıldı.

Konuşmaların, halk oyunları, semah gösterilerinin ve müzik dinletisinin gerçekleştirildiği törenin ardından temel atma törenine geçildi.

İçerisinde yaşlılar yurdu, çocuk kreşi, resim – heykel – sergi salonları, tiyatro ve kongre alanlarının yer alacağı merkezin temeli, Hacı Bektaş Veli Postnişin Veliyettin Hürrem Ulusoy ve Karakeçili Camii emekli İmam Hatibi Fikrettin Çıplak’ın dua ve gülbenglerinin ardından atıldı.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Uzunoğlu, Müftü Muharrem Biçer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Hacı Bektaş Veli Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı, Avrupa Alevi Birlikleri Konf. Bşk. Hüseyin Mat, AABF Onursal Başkanı Turgut Öker, AABF Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali Çankaya, AABF Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Aygören, Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Aslan Erkan, Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu Onursal Başkanı Turan Meriç, Frankfurt AKM Başkanı Cihan Özkaya, Frankfurt AKM Başkan Yardımcısı Yalçın Karakut, Almanya AB Federasyonu İnanç Kurulu Üyesi Narin Gülçiçeği, Avrupa Alevi İşverenler Birliği Onursal Başkanı Mustafa İlkyaz, Avrupa Alevi Birlikleri Fedrasyonu İnanç Kurulu Başkanı Ali Ekber Erden, Frankfurt AKM Denetleme Kurulu Başkan Ahmet Aksu, Post Dedesi Kasım Erdoğan, kamu kurumları sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende; Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Yıldız Şahin, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat, Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Postnişin Veliyeddin Hürrem Ulusoy birer konuşma yaparken, Dede Şahin Polat’ın da gülbengleri yer aldı.

Konuşmacılar, kültür merkezinin Çorum için gerekliliği üzerinde durarak, tüm halkı sahip çıkmaya, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet etti.

SANATÇILAR RENK KATTI

Törene sanatçıların müziği, şair ve ozanların şiirleri damga vurdu.

Zakir Yaşar Kaya (Cem Aşığı), Yerel Sanatçı Ceyhan Özlü, Müslüm Koygun (Aşık Cefai) ve Cihan Özkaya’nın programları ile başlayan buluşma Kadeş Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile renklendi.

İsmail Kaya (Zakir), Grup Günebakan ve Ozan Mehmet Karadağ’ın sunumları ile devam eden programda daha sonra sahneyi ünlü sanatçı ve inanç önderi Dertli Divani aldı. Dertli Divani’nin bağlaması ve türküleriyle mest olan katılımcılar, daha sonra sevilen sanatçı Gülcihan Koç’un türküleri ile zaman zaman coşkulu, zaman zaman da duygu dolu anlar yaşadı.

Etkinlik, ilerleyen saatlerde Ercan Aygün, Ali Bektaş ve Dinçer Şimşek’ün türküleriyle sona ererken, katılımcılar hep birlikte halay çekti.

Tören sırasında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı semah ekipleri de gösteri yaptı.

Katılımcılar, inşaatın bir an önce tamamlanması amacıyla bağış yaparak katkıda bulundu.

ÇORUM’A 2000 METREKARELİK KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRILIYOR

Mimar Didem Tokgöz Semiz tarafından çizilen proje, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı binasının yanındaki arsa üzerinde 2000 metrekare olarak planlandı. Kültür Merkezi binasının içerisinde; yaklaşık 100 kişilik bir konaklama alanına sahip misafirhane, kendi içerisindeki kullanıcılara hizmet verebilecek bir yemekhane, atölye, kreş, 450 kişilik bir konferans salonu ve yaklaşık 800 metrekarelik aşevi bulunuyor. Ayrıca herkesin yararlanabileceği 100 araçlık bir otopark alanı yer almakta.