İlk olarak AK Parti’yi ziyaret eden ÇESOB Başkanı Recep Gür ve beraberindekiler daha sonra sırasıyla İYİ Parti, MHP ve CHP’yi ziyaret ederek, parti yöneticileriyle bir süre görüştüler.
AK Parti ziyaretinde konuşan İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Recep Gür ve ekibinin yeni dönemde daha güzel hizmetlere imza atacağına inandığını ifade ederek, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde gerçekleştirilen ziyaretten oldukça memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Memlekete bir çivi dahi çakan, katkı sunan herkesin yanında olduklarını kaydeden Ahlatcı, “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.
Gür ve beraberindekiler daha sonra İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak ve CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız’ı ziyaret ederek, esnafın içinde bulunduğu sorunları ve talepleri görüşme fırsatı buldular.

Kendilerine yakın ilgi gösteren tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür eden ÇESOB Başkanı Recep Gür ise, “Çorumlu esnaf ve sanatkarlar olarak bizim tek sevdamız ülke sevdasıdır” diyerek, 2022 yılının Ocak ayında başlayan oda genel kurullarını kavgasız, gürültüsüz adeta demokrasi şöleninde gerçekleştirdiklerini söyledi. Gür, genel kurulların Türkiye’ye örnek bir şekilde gerçekleştirilmesinde katkı sunan başta Çorum Valiliği olmak üzere Emniyet Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
ÇESOB Başkanı Recep Gür’e ziyaretlerde Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Erdal Kolaylı, Abdurrahman Uysal, İsmail Ataç, Lütfi Barut, Fevzi Bilgin ve Mehmet Gayretli, Denetim Kurulu üyeleri Özkan Şanal, Mutlu Karslı ve Halil Piroğlu, Disiplin Kurulu üyeleri Selami Koçyiğit, Osman Aşutoğlu ve Nihat Kabakcı ile birlikte Oto Tamirciler, Makine Yedek Parça Satıcılar, Tornacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmettin Uzun ve Fırıncılar ve Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Seyit Arslan eşlik etti.