Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan poğaça, evde yapıldığında genellikle hızlı bayatlamasıyla bilinir. Ancak, poğaçalarınızın bayatlamasını önlemenin basit ve etkili bir yolu var: Süt yerine yoğurt kullanmak! Yoğurt, poğaçaların daha uzun süre taze kalmasını sağlayarak haftalarca yumuşacık kalmalarına yardımcı oluyor.

MasterChef Fava tarifi: Zeytinyağlı Fava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef Fava tarifi: Zeytinyağlı Fava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?

Bayatlamayan poğaça için gereken malzemeler şunlardır:

1 kg un
2 yumurta (sarıları üzerine)
1 su bardağına yakın ayçiçek yağı
1 yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı şeker
3 buçuk su bardağı süt (700 ml)

İç harcı için:

Beyaz peynir veya istediğiniz iç harç

Üzeri için:

Yumurta sarısı
1 kaşık ayçiçek yağı

Poğaçanın Hazırlanışı

Hamuru hazırlayın: Unu geniş bir kaba alın, kenarlarına tuz, ortasına yumurta beyazı, şeker ve yağ ekleyin. Ilık sütü ilave edin, mayayı içinde eritin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur cıvık gibi görünebilir, ancak un eklemeyin. Yoğurdukça toparlanacaktır.

Hamuru mayalandırın: Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Şekillendirme: Mayalanan hamurdan parçalar alıp iç harcı yerleştirin, ardından yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Tepsi mayası: 20-25 dakika tepside mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı ve ayçiçek yağı karışımını sürün, susam serpin.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 210-220 derece fırında yaklaşık 15 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!