İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı,, “Biz söylemiştik demekten bıktık, biz uyarmıştık dediklerimiz son dönemde oldukça çoğaldı. Ak parti artık metal yorgunumu yoksa fosil yorgunluğumu olduğunu her gün başkaca göstermektedir. En son Uslu'nun ben şeker fabrikalarının özelleşmesine karşı çıktım diyerek günahtan arınmaya çalışması Katolik ritüellerini çağrıştırmaktadır. Vah ki vah ne yazık ki yazık…" ifadelerini kullandı.

Bekir Özsaçmacı'nın açıklamaları şu şekilde;

"Sayın Uslu'nun ifadesi; “Bugün ne yazık ki haklı çıktım. Şekerin fiyatını, şekere gelen zamları şuan hepimiz biliyoruz”

Bunları söylerken bu milletten özür dileme gereksinimi bile duymamış olması ayrı bir çelişkidir. Yahu arkadaş açıldınız saçıldınız, her bir şeyi alenen yapıp karşı çıkanlara karşıda acımasızca saldırdınız. Şimdi çıkıp hatayı kabullenmeyip haklılığınızla ilgili ters cümleler kuruyorsunuz. Ha bu arada dostlarınızın sessizliği derken günah çıkardığınız hangi Katolik papazını kastettiğinizi milletimize de anlatmanızda fayda vardır

TERÖRİST ÖCALAN YAKALANDIĞINDA...

Bu şuna benzemektedir. Terörist Öcalan yakalanıp derdest edildiğinde anamda Türk deyip kıbleye dönmüştü. Şimdi ben demiştim derken siz nereye döneceksiniz.

Tekraren söylüyorum Ak partinin tüm kademeleri, yan kuruluşları ve yönetim organlarının tamamen sorumlu olduğu şehrimizi ülkemizi ilgilendiren bu stratejik satışlar bugün bizi dışa bağımlı milletimizi muhtaçlığa doğru sürüklemiştir.

Ne yazık ki Ak parti liyakatsiz kadroları ile birlikte ülkemizi yokluğa, yasaklara, yolsuzluklara mahkum etmiştir. Şimdi iktidardan gideceğini hisseden her bir yönetici günah çıkarmaya başlamış ben yoktum, ben uyarmıştım, ben yapmadım, onlar yaptı demeye başlamışlardır. Yahu genel kabul olan hayatın felsefesini bile alt üst ettiniz. Batan gemiyi ilk fareler terk ederken bu fareler kaptanlarını da indiriyor bu durumla ilk kez karşılaşıyoruz. O nedenle batan geminin malları ortalığa saçılmaktadır. Gel vatandaş kampanya dönemi geldi geçiyor Batan geminin Malları bunlar.

Ak parti gidiyor. Giderken günah çıkaranlar. Ben yapmadım, ben yoktum, ben değildim diyenler her geçen gün artmakta bu sizlere yakın zamanda ülkemizde olanlarla benzerlik içermiyor mu. Yakında bunlar ben hiç ak partili olmadım ki demeye başlarlarsa hiç şaşırmayın.

Kıymetli hemşerilerim Az kaldı “Liyakatle eşitlenen” “adaletle özgürleşen” “üreterek kazanan” “güvenle yaşayan” “sevgiyle güçlenen Türkiye” sözümüzdür !"