İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Memleketimizde artarak devam eden intiharların, içinden çıkılamaz geçim sıkıntılarını, çaresiz babalar, sessiz ağlayan analar, aç yatan evlatların sızısını milletimize yaşatanlar, devletimizin haksızca yedikleri her kuruşunda milletimizin vebalini almaktadırlar” ifadesini kullandı.

Bekir Özsaçmacı’nın açıklaması şu şekilde:

“ANNE VE BABALARIN, GENÇLERİN ÇARESİZLİĞİ YÜREK SIZLATIYOR”

“Ne diyordu değirmenci dayı?

Bu nasıl çark ulan!

Buğday bizim,

Ezilen biziz.

Un olan biz,

Aç kalan biziz.

Kim bu doymak bilmeyen!

Ülke genelimizin durumu bu iken, şehrimizin durumu da hiç iç açıcı görünmemekte! Çorum ilimizde esnafın, çiftçinin, memurun, işsiz gencin yaşamış olduğu ve içinden çıkamadığı bir sürü yerel sıkıntısı olduğunu her fırsatta belirtmekteyim.

Güzel memleketimizde art arda gelen intiharlar bizleri derinden üzmekte, ekonomik sıkıntılar aileleri parçalayıp mutsuzluk buhranına sokmaktadır. Açlık sınırında ve daha aşağıda bulunan halkımızın normale dönebilmesi, iktidarın ne zaman doyacağı ile alakalı hale gelmiştir.

Sevgili hemşerilerim, daha önce de belirtmiştim hepiniz görüyorsunuz yaşadığınız toplumda çok kötü hadiseler, sosyal çöküntüler, parçalanan aileler, işsizlikten bunalıp hayatına son veren, dükkânını döndüremeyip intihar eden esnafımız yüreklerimizi yakmaktadır.  Oğluna harçlık veremediği için kahrolan babalar, sıcak yemek yapamadığı için evladına karşı mahcup olan anneler bu çaresizliklerini yüreklerinde acı içerisinde taşımaktadır.

Anneler kaygılı babaların cebinde intihar notları, gençler ümitsiz. Her gün haber bültenlerinde yahut etrafımızda intihar eden gencecik insanlarımızı görmekle kahroluyoruz.

Memleketimizde artarak devam eden intiharların, içinden çıkılamaz geçim sıkıntılarını, çaresiz babalar, sessiz ağlayan analar, aç yatan evlatların sızısını milletimize yaşatanlar, devletimizin haksızca yedikleri her kuruşunda milletimizin vebalini almaktadırlar.

Milletimiz adına tekrar, tekrar soruyorum; Ey Ak Parti ne zaman doyacaksın? 

Biliyoruz ki doymak bilmeyen azar.”