Vatandaş yoksullukla boğuşurken, 5-10 maaş alan Saray danışmanlarının keyfinin yerinde olduğuna dikkati çeken İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “2500 lira reva görülen emeklilerimiz; Halk Ekmek kuyruklarında sıra bekliyor. Okula gidecek otobüs parası bulamayan gençlerimiz; umutsuzluk içerisinde gün geçiriyor.
Akşam evde ne pişireceğini bilemeyen anneler; Evine, et, süt, yağ, un, hatta çocuğuna bez bile alamadığı için, feryat ediyor. Milletimiz güvensizlik içinde yaşarken, saray şürekasına göre her şey yolunda” ifadesinde bulundu.
Bazı il müdürlerine, bürokratlara ve yöneticilere de uyarıda bulunan Özsaçmacı, “Şimdiden tüm ilgilileri, il müdürlerini, yöneticilerini uyarıyorum. Herkes ayağını denk alsın. Bunun şakası yok.
O sandık, elbet milletimizin önüne gelecek. Biz de milletimizden yetkiyi alınca, göz göre göre bu ihanete paydaş olanlardan, milletimiz adına hesap soracağız” dedi.
İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, gündemi değerlendirmek ve yeni üyelerin rozetini takmak amacıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi. Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız ve bazı parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Özsaçmacı, hükümetin ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

“ZAM ÜSTENE ZAM… VATANDAŞ ARTIK BUNALDI”
Özsaçmacı, hükümetin iki hedefinin olduğunu, birisinin milletin korunması, ikincisinin ise milletin refahını temin etmek olduğunu kaydetti. Bu iki unsuru temin eden hükümetin iyi, edemeyenin ise fena olduğunun altını çizen Özsaçmacı, “AK Parti ve olağanüstü ekonomi yönetimi sayesinde; artık her yeni güne, yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Sabah ekmeğe zam, öğlen elektriğe zam, akşam doğal gaza zam. Gece yarısı benzine, mazota zam. 
Artık zamla yatıyor, zamla kalkıyoruz…2500 lira reva görülen emeklilerimiz; Halk Ekmek kuyruklarında sıra bekliyor. Okula gidecek otobüs parası bulamayan gençlerimiz; umutsuzluk içerisinde gün geçiriyor.
Akşam evde ne pişireceğini bilemeyen anneler; Evine, et, süt, yağ, un, hatta çocuğuna bez bile alamadığı için, feryat ediyor. Milletimiz güvensizlik içinde yaşarken, saray şürekasına göre her şey yolunda.’ ifadesinde bulundu.

“BÖYLE REZALET, BÖYLE PİŞKİNLİK OLABİLİR Mİ?”
Milletin yoksullukla boğuştuğuna dikkat çeken Özsaçmacı, enflasyondaki gelişmeleri değerlendirerek; “Milletimiz yoksullukla boğuşurken, 5 maaşlı, 10 maaşlı, saray danışmanlarının keyifleri, her zamanki gibi yerinde. Ülkede enflasyon, makyajlı hâliyle bile, yüzde 73 buçuk olarak açıklanırken, beceriksizliğiyle göz kamaştıranlar çıkıp;
“Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç, Üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyor.” diyor.
Böyle bir rezalet olabilir mi? Böyle bir pişkinlik olabilir mi? Yokluğa, yoksulluğa mahkûm ettiğiniz insanlarımızla, bir de utanmadan dalga mı geçiyorsunuz?” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ UÇURACAĞIZ DEDİLER, UÇURUMUN KENARINDAYIZ”
“Verin yetkiyi, ülkeyi uçuracağız” diyenlerin ülkemizi uçurumun kenarına getirdiğinin altını çizen Özsaçmacı, “Dar gelirli hariç, diğerlerinin işleri yolunda” ne demek? Dar gelirli vatandaşlarımızı, vatandaştan saymayan, böyle bir umursamazlık olabilir mi?
Siz nesiniz o zaman? Bostan korkuluğu mu? 
Bu sistem, sizin tercihiniz değil mi? Uçacak dediğiniz Türkiye, böyle mi uçacak? Yazıklar olsun!.” dedi.
Milletin çalınan ve yağmalanan her bir karış toprağının, kopartılan her bir çiçeğinin, ağacının hesabını soracaklarını vurgulayan Bekir Özsaçmacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘AK PARTİ, 20 YIL ÖNCE YOLSUZLUKLA, YOKSULLUKLA, YASAKLARLA MÜCADELE EDECEK’ DİYE YOLA ÇIKMIŞTI’
“Şehir hastaneleri için ödenecek paranın, bütçede bir yükü var; ama devlet memurlarının da bütçeye yükü var.” dediler.
Bunu duyan, bir başka Ak Partili vekil ise, altta kalmak istememiş olacak, "Akaryakıt pahalı ama, sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın." dedi.
Şaşırdık mı? Maalesef şaşırmadık. 
Başını, “Enflasyon sorunu yok, hayat pahalılığı var.” gibi, akıl dolu tespitlerle, piyasalara güven veren, Ak Partili Kabinesindeyse;
Dar gelirli vatandaşlarımızı, düşünmediklerini itiraf eden, Nebati Bakan’ın olduğu, olağanüstü yetkin bir siyasi kadronun, milletvekillerinin de böyle konuşmaları, elbette şaşırtıcı değil. 
Hatırlarsınız, Ak Parti, bundan 20 yıl önce, “Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz.” diye yola çıkmıştı.
Bugün ise, bu arkadaşlar, siyasi yolculuklarının son durağında, artık; Dar gelirliyi ikinci sınıf vatandaş, memurları ise bütçeye yük olarak görüyorlar. 
Milletimizi, akaryakıt için, duaya davet ediyorlar. Bizzat sebep oldukları ekonomik sıkıntılara, çözüm olarak da, milletimize şükretmeyi öğütlüyorlar.
Nereden, nereye değil mi? Zihniyet böyle olunca da; Çare olarak sundukları, sözde kurtuluş reçeteleri, sadece vatandaştan yandaşa servet aktarımına yol açıyor.
Nitekim, Nebati Bakan’ın ışıltılı zihninin, son mucizesi de; biliyorsunuz, “Gelire Endeksli Senet” oldu.
Bu öyle bir mucize ki; Gelire Endeksli Senet açıkladılar, ama ortada gelir yok…
Milletimizi, ayın ortasına bile gelmeden eriyen maaşlar ile, açlığa, yokluğa ve çaresizliğe mahkûm edemezsiniz. 
Yandaşınız üç kuruş zarar etti diye, dünyaları yerinden oynatırken; milletimizi geçim sıkıntısıyla, borçlarla bir başına bırakamazsınız. 
Kendi eşinizi, dostunuzu, akrabanızı ihya ederken, bu milletin evlatlarını görmezden gelemezsiniz.
Millete inat, patrona itaat anlayışınızla, devrinizin daim olacağını sanıyorsanız; Çok yanılıyorsunuz!

‘GETİRİN SANDIĞI, KARARI MİLLETİMİZ VERSİN’
Adı, Yap-İşlet-Devret, Özü, “Yak-Yağmala-Yok et” projeleriniz, yanınıza kalır diye düşünüyorsanız;
Çok yanılıyorsunuz! Çünkü artık İYİ Parti var. 
Milletimizin çalınan ve yağmalanan her bir karış toprağının, kopartılan her bir çiçeğinin, ağacının hesabını soracağız! 
Talana yol verenden de, altına imza atandan da, çanta taşıyandan da, hesap soracağız. 
İhaleyi alandan da, şantiye kurandan da, ranttan beslenip semirenden de, hesap soracağız. Vatandaşa İyi Partiliysen efendim falanca partiliysen işin olmaz diyerek mağduriyetlerinden faydalanan yöneticiler sizi son kez uyarıyorum arkadaşlarımız tüm kurumların inceleme ve taramasını yapmaya başladı.
Şimdiden tüm ilgilileri, il müdürlerini, yöneticilerini uyarıyorum. Herkes ayağını denk alsın. Bunun şakası yok.
O sandık, elbet milletimizin önüne gelecek. Biz de milletimizden yetkiyi alınca, göz göre göre bu ihanete paydaş olanlardan, milletimiz adına hesap soracağız.
Artık kabul edin.
Sizin bu aziz millete verecek, hiçbir şeyiniz kalmadı. Bu saatten sonra yapılacak belli.
Getirin sandığı, kararı milletimiz versin.
Hiç merak etmeyin;
Çok az kaldı!
Aziz milletim;
Evet, büyük sorunlarımız var. 
Evet, zor günlerden geçiyoruz.
Ama Türkiye, büyük bir ülke.
Türkiye potansiyeli olan bir ülke.
İnanın, Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Tek yapmamız gereken,
Artık iyice lüzumsuz hale gelen ampulü söndürüp, İYİ Parti güneşinin tadını çıkartmak.
Vizyonumuzla, projelerimizle, çözümlerimizle, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi inşa etmek için, biz hazırız.”