Çorum İl Özel İdaresi 2014 yılı performans planını açıkladı. Performans planında köy içlerine yapılan hizmetlere ağırlık verileceği görülüyor.
Performans planında, kırsal altyapının sağlanması, köy ve bağlılara içme suyu ve kanalizasyon hizmeti, köylerde sulama amaçlı tesisler yapılması, çevre ve imar düzenlemeleri, doğal afetlere müdahale ve kriz yönetiminin sağlanması, sağlık, eğitim hizmetlerinde alt yapının tamamlanması ve güçlendirilmesi ile merkez ve ilçelerdeki okullarla ilgili yapılacak çalışmalar yer aldı.

KÖY İÇLERİNE PARKE 
Valilik Basın Müdürlüğü aracılığıyla açıklanan performans planına göre, 1. derece yol ağında bulunan mevcut yollar ile köy yollarının standardının yükseltmek ve güvenli ulaşımı sağlamak üzere bir takım çalışmalar yapılacak. Bu çerçevede, 2 ton patlayıcı madde alımı, 100 km'lik yolda bakım ve onarım, 2 adet menfez yapımı, 1 adet köprü yapımı, 3000 mt HDPE boru alımı, 6 bin adet ünitede trafik işareti ve ikaz levhaları ile omega direk alımı, 30 km’lik 1. kat asfalt yapım, 200 km'lik 2. kat asfalt yapımı ve yollarda yama çalışması yapımı gerçekleştirilecek.
Merkez ilçe dahil 9 ilçede toplam 12 adet köy yolunda altyapısı tamamlanan köy içi yollarına ve ortak kullanım alanları beton parke taşı ile döşenecek.

25 KÖYE KANALİZASYON
Çorum merkez ve ilçe köy ve bağlılarını yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturmak üzere içme ve kullanma suyu analizleri yaptırılarak, 1000 kutu klor tableti alımı yapılacak. Merkez ilçe dahil 5 ilçede toplam 12 köye içme suyu ENH, depo, şebeke, isale hattı, terfi hattı ve binası, depo tamiri ile isale hattı ve şebeke değişimi ve merkez ilçe dahil 9 ilçede toplam 25 köyün kanalizasyon tesisi yapılacak. Yine merkez ilçe dahil 4 ilçede olmak üzere 7 köyde 96 ha.'lık alan sulamaya açılacak.

DOĞAL AFET EKİPLERİ İÇİN MALZEME ALINACAK
İl ve ilçelerde afet acil durum, tehlike ve risklerin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Bu doğrultuda Çorum merkez ve ilçelerinde meydana gelen acil durumlara, en kısa süre içerisinde müdahale etmek üzere olay mahalline ulaşımın sağlanması amacıyla 50 adet çadır, 500 adet battaniye, hidrolik kesme ve ayırma seti, 5 adet dalgıç pompası, l adet bot motoru, 1 adet hava yastığı, 1 takım mekanik destek seti, teleskopik merdiven, zorla girme seti, basket sedye, kasık çizme, can yeleği malzemeleri alınacak.

DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI AZALACAK
Eğitim hizmetlerinde alt yapının tamamlanması ve güçlendirilmesi için, merkez ilçede derslik başına düşen öğrenci sayısını önce 42'den 38'e ve dönem sonuna kadar 30 öğrenci seviyesine çekmek üzere, merkez ilçe dahil 3 ilçede toplam 58 derslik yapımına 2014 yılı içerisinde başlanacak. Merkez ilçede 2 adet ilköğretim okulunun 2014 yılı içerisinde donatımı, 2 ilçede 5 adet ilkokulun bahçe tanzimi yapılacak.

25 KÖY OKULUNA ÇOCUK OYUN GRUBU
Merkez ilçe dahil 12 ilçede toplam 25 köyün ilköğretim okul bahçesine çocuk oyun grubu yerleştirilecek. Dikilecek olan fidanların korunmasına yönelik etrafının çit ile çevrilmesi için malzeme alımı (1500 adet L tipi profil direk, 125 top (250 mt) dikenli tel, 250 torba çimento, 5 adet kapı vs.) yapılacak.

1 TANE TAM DONANIMLI AMBULANS ALINACAK
Sağlık hizmetlerinin alt yapısını geliştirmek için, sağlık hizmetlerinin çağın şartlarına uygun modern tıbbın olanaklarından faydalanan etkin ve verimli bir sağlık hizmeti sunmak üzere; 1 adet tam donanımlı ambulans alınacak.

AMATÖR KULÜPLERE MALZEME YARDIMI
Sporu geliştirmek ve yaygınlaştırmak üzere çalışmalar yapmak için, il genelinde sporun geliştirilip yaygınlaştırılması, başarılı sporcuların, teknik adam ve yöneticilerin yetiştirilmesi, faaliyetlerin kalitesinin yükseltilerek daha üst organizeler yapılması, faaliyette bulunan branş sayısının çoğaltılması, tanıtılması ve eğitim çalışmalarını yapmak üzere, Çorum’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine top, krampon, tozluk, tekmelik, top, malzeme çantası vb. malzeme alımı, merkez ve ilçe köylerinde bulunan spor sahalarına basketbol potası, voleybol dikmesi, pinpon masası vs. malzemesi alınması gerçekleştirilecek.