Düzenlenen programa Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Gürsoy, Emniyet Müdürü Anıl Kırıkcı, daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı. 
Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Beytullah Atılgan yaptı. Atılgan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün Dünya nüfusunun 500 milyonu engellidir. Bu yüzden Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Günlük hayatımıza şöyle bir göz gezdirdiğimizde sekiz milyondan fazla engelli insanımız hayatın içinde yer almıyor ki, çok büyük bir kısmı toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmışken, son yıllarda yapılan hizmetler ve yatırımlar sayesinde engelli vatandaşlarımızı toplumun her kesiminde görmek ve onların üreten bireyler haline gelmeleri bizleri ayrıca sevindiriyor ve mutlu ediyor. Engelli bir insana acımak, onun aciz görmek hem ona hem de tüm insanlığa karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olacaktır.

Öncelikle her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi kaza, hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. 
Özel gereksinimli öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde önümüzdeki süreçte de kapsamlı şekilde devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabildiği bir ortam ve huzurlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 
Konuşmanın ardından Özel Eğitim Okulu öğrencileri hazırlamış oldukları birbirinden farklı ve güzel etkinlikleri izleyicilerle buluşturdu. 
Programın sonunda ise öğrenciler tarafından yapılan eserlerin sergisi gerçekleştirildi.

(Mustafa Yıldız)