Akdeniz Üniversitesi, Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ve Andijan Tarım ve Agroteknoloji Enstitüsü ile karşılıklı iş birliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek üzere Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünde protokol imzalandı.

Protokol töreninin ardından Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sulaymonov Botirjon Abdushukurovich ve Andijan Tarım ve Agroteknoloji Enstitüsü Rektörü Dr. Komilov Komiljon Sobirovich, Rektör Danışmanı ve Akis Genel Müdürü Dr. Muhammet Sedat Kolcuoğlu ve Saodat Rajabova ve Özbek öğrenciler Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünü ziyaret etti.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI ARTIRILACAK

Ziyaret kapsamında Özbekistan’dan gelen heyet ile Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Çorumlu hemşehrimiz ve köşe yazarımız Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Enstitü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ethem Karadirek ve Doç. Dr. Kürşat Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen iş birliğini geliştirme toplantısında Özbekistan Üniversitelerinden yüksek lisans ve doktora yapmak üzere öğrencilerin Antalya’da lisansüstü eğitim alması yönünde görüş birliğine varıldı. Ayrıca halen lisansüstü eğitime devam etmekte olan iki Özbek öğrenci sayısının artırılmasına yönelik olarak çevrimiçi tanıtım toplantıları düzenlenmesi ve karşılıklı lisansüstü öğrencilerin hareketliliğini teşvik edecek yeni araçların geliştirilmesi üzerinde duruldu.