Çorum Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısı bugün saat 14.00’te meclis Turgut Özal Konferans Salonu’nda Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla toplandı.

“ÇORUMLUNUN YARARINA ÖNERGE VERİYORUZ”

CHP Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat'ın konuşmasına cevap vererek “Hiçte ucuz siyaset anlayışı yok. Öyle bir şey bu güne kadar yapmadık. Az önceki önergeye Milliyetçi Hareket Partisi grubu destek verdi teşekkür ediyorum. MHP ile beraber reddedildi gibi bir açıklamamız olmadı. MHP grubunu gönülden tebrik ediyorum. Çorum halkının yararına olan su indirimlerinde, esnafa verilmesi gereken desteklerde sosyal yardımların 500 TL’ye çıkarılması gibi konularda destek vermiştir. Çorumlunun yararına verdiğimiz önergelerdir CHP’nin şöyle bir zorunluluğu yok. Önceden gelip ben bunu söyle yapacağım demez. Bu bir partinin siyasal etiğine uygun değil. Siz iyileştirme yaptığınızda çıkıp teşekkür ediyoruz ama siz en ufak eleştiriye katlanamıyorsunuz” dedi.

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN KAÇ MÜLTECİ YARDIM ALIYOR?

Mülteci meselesine değinen Yılmaz, “Muhalefetin sessiz istila diye adlettiği, iktidarın ensar muhacir ilişkilendirmesi yaptığı bir husustur. Çorum’da da bu Ramazan Ayı’nda gördük ki mültecilerin ne kadar yardıma muhtaç oldukları, ne kadar sosyal yardım istedikleri ve kavgaya imza attıklarını hep birlikte görmüş olduk. Çorum Belediyesinden sosyal yardım alan mülteci sayısı kaçtır? Çorum Belediyesi ayni veya nakdi yardım yapmış mıdır? Yaptıysa tutarı ne kadardır? Hala devam eden yardımlar varsa ne zamana kadar devam edecektir. Özellikle açıklanmasını istiyoruz” sorularını yöneltti.

“Yardım yapılsın mı yapılmasın mı” sorusu üzerine cevap veren Tuncay Yılmaz, “Yapılmasın yerli yurttaşlarımıza yardım yapılsın. Öz Türk aç gezerken AKP’nin fütursuz politikaları neticesinde 15 milyona yakın Suriyeliyi, Afgan’ı Pakistanlıyı bu coğrafyaya doldurup sonradan da bu kaynakların çoğunun onlara aktarılmasının karşısında duracağız” şeklinde konuştu.

“HANGİ MAHALLE NE KADAR YARDIM ALDI?”

Yılmaz, “Sosyal yardımlaşma demişken geçtiğimiz günlerde kamuoyunda sıkça gördük. Sizden rica ediyoruz bu yardımların mahallelere göre dağılımını yüzdelik dilimlerde sosyal yardım bütçesinde ne kadar alındığının, kaç ayda ne kadar yardım edildiğinin, orada adaletin ne denli sağlandığını kamuoyu olarak merak ediyoruz” dedi.

“ÇORUM BELEDİYESİ’NİN İZLEMİŞ OLDUĞU TAVRI DOĞRU BULUYORUZ”

Yılmaz, “Geçen ay su havzasındaki kaçak yapılaşma ile ilgili olarak Çorum Belediyesi’nin izlemiş olduğu tavrı doğru buluyoruz. Kesinlikle su havzasında Çorum Belediyesi yapılaşmaya müsaade etmemelidir. Çorum Barajı’nda kaç yapıya işlem yaptık? Elinizde yıkılacak yapı stoğu ne kadardır. Yıkılanların dışında kaç tanesine ceza kesildi. Kaç tanesinin yıkımı için mahkemelere müracaat edilmiştir” sorularını yöneltti.