Okulun 2, 3, 4. sınıf öğrencileri, 2. Sınıf Öğretmenleri Sevgi Büyükçorak, Gülsevil Sabuncu, Kamil Kurşun 3. Sınıf Öğretmenleri Hamide Karataş, Ayfer Hızarbaş, İbrahim Gündoğdu, 4. Sınıf Öğretmenleri Seval Çelik, Ünver Saliha İpek ve Hüseyin Çalışkan toplam 9 öğretmen eşliğinde 180 öğrenci ilçedeki Mustafa Kemal Atatürk Parkı bünyesinde bulunan halk kütüphanesine giderek, kütüphaneyi tanıma fırsatı buldu. Kütüphaneyi tanımak, işlevini öğrenmek ve okuma sevgisi kazanmak amacıyla öğretmenleri tarafından öğrencilerine, "kütüphaneden nasıl, hangi şekilde faydalanılır, kütüphane nedir, kütüphanenin insanlara sağladığı faydalar" konusunda bilgiler verildi.

Sınıf öğretmeni Sevgi Büyükçorak, öğrencilere kütüphanede nasıl araştırma yapacaklarını ve bilgi edineceklerini anlattı. Öğrenciler seviyelerine göre beğendikleri kitapları alarak inceleyip okudular.

Eğitim Öğretim döneminin başlaması ile birlikte yüzlerce ilkokul öğrencisini ağırlayan Osmancık ilçe Halk Kütüphanesinin son konukları Osmangazi İlkokulu sınıf öğrencileri oldu. Öğrencilere ilk olarak kütüphane ile ilgili bilgiler verildi. Öğrenciler daha sonra kitapları nasıl alabilecekleri ve kitaplar hakkında bilgilendirilmelerinin ardından Mustafa Kemal Atatürk parkında piknik yaptılar.

Minik öğrenciler pikniğin ardından Osmancık’ın Tarihi Koyunbaba Köprüsünü ve Köprü kitabesini görüp incelediler. Belediye Başkanı Ahmet Gelgör'ün ulaşıma destek verdiği gezide tüm öğrencilere kek ve meyve suyu ikram etti. Kütüphane ekibi ise tüm çocuklara çikolata ikramında bulundu.