Osmancık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine, Çorum Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadelede Osman Yüksel ve Hakan Buldum konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme amacıyla oluşturulan SİBERAY Programı kapsamında çalışmaların sürdürdüğü belirtildi.

Siber Suçlarla Mücadelede Hakan Buldum, yaptığı sunumda, İnternet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artması ve siber ortamda işlenen suçların oranı da yükselmesi ile özellikle çocuklar ve gençler risk altında olduğunu ifade etti.

SİBERAY Projesi ile özellikle çocuklar ve gençler interneti ve teknolojiyi güvenli, faydalı ve etkili bir şekilde kullanmasını sağlamaya ve ailelerini bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler geliştirildiğini belirtti.

Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer Kamu Kurumları ile işbirliği halinde başta gençler olmak üzere toplumun her kesimine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Sosyal Medyanın Hayatımıza Etkisi, Siber Güvenlik, Siber Zorbalık, Teknoloji Bağımlılığı, Yasadışı Bahis ve Güvenli İnternet Kullanımı hakkında seminerler verildiğini belirtti.

Osmancık'ta TÜBİTAK 4006-B Fuarı düzenlenecek Osmancık'ta TÜBİTAK 4006-B Fuarı düzenlenecek

Gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine, Okul Müdür Yardımcısı Gülay Saltık, Rehber ve Sınıf Öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.