Hemen her kentin bir rüyası vardır. Çoğu zaman bu rüyaların gerçekleşmesi hemen imkansız gibidir.

            Zaten rüyalarını gerçekleştirebilen kentler uçar gider. Ve ilerledikleri yolda hepsi birer marka oluverir.

            Hemen her şey rüyanın gerçekleşmesine bağlıdır. Adına rüya dediğimizde bir sürecin; zorluklar, engeller ve meşakkat gelir aklınıza. Zaten zorlukları olmazsa bir işin adı rüya olmayacaktır elbette. İşin adı rüya oluca uzun ince ve engebeli bir yolda yürümek gerekir her şeye rağmen verdiğiniz mücadeleye inanmak gerekir.

            Ve kararlı, vakur  ve çalışkan bir adam bu toprakların rüyalarını bir bir gerçekleştirir. Tıpkı Kırkdilim gibi ve tıpkı Dutludere gibi bir mühür olarak yerini alır ikibinli yılların başlarında girer devletin kayıtlarına.

            Osmancık’ta OSB için hayal derler eyvallah der. Rüya diyenler olsa da   OSB yolunda çalışmalarına devam eder. Şöyle ki TBMM deki odasında Osmancık OSB için oluşturulan klasörler azmin,mücadelenin ve kararlığın adeta simgesi haline gelmiştir.

            Organize sanayi bölgesi gerektir pirincin başkentine ve İmparatorluğa adını vermiş bu güzide  toprağın insanına ekmek için aş için ve yarın için emek gerektir.

            Zordur bu iş sanki bir rüyadır. Yüreğinden keşke diyenler devamında yok yok  o bir rüya der geçer ve iç geçirir.

            Çünkü; sanayi bölgeleri arasında mesafe sorunu ve doluluk oranı vb. daha pek çok engel koyarlar önünüze.

            Yüz yıllık rüyayı gerçekleştiren ve Kırkdilim’i bölge insanına armağan eden yürek kararlıdır. Osmancık iş dünyasının rüyası mutlaka gerçeğe dönüşecektir.

            Yok olmaz diyenler olsa da dosyalar hazırlanır girişimler yapılır ve hala rüya diyenlere inat gerekçeler sunulur ve engeller bir bir aşılır.

            Gün gelir Osmancık OSB için bağlanır bütün  yollar artık Osmancık OSB ye çıkmaya başlar. . Engel görülen bürokrasi Dr. Cahit Bağcı’nın kararlılığında bu defa düşmüştür Osmancık OSB yollarlına. İlgili bütün bakanlıklar kurum ve kuruluşlar seferber olurlar artık Osmancık OSB için.

            Osmancık ilçemizde Sanayicilerimiz tarafından yer tahsisi taleplerinin karşılanması, OSB teşvik avantajlarından yararlanma amacı, çarpık sanayileşmenin önüne geçilmesi ve sanayinin çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacıyla Osmancık’ta bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için bir süredir çalışmalar yürütülür.

            Bu çerçevede 2013 yılında Osmancık Belediyesi tarafından Hamitler Mevkii olarak bilinen bölgede 470 dekar alan yer olarak gösterilir  ve imar planı değişiklikleri tamamlanır. , Ve dosya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulur.

            Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlıktan bir heyet  ilçeye gelir ve 2014 yılının ilk günlerinde Osmancık’ta yerinde incelemelerde bulunur.  Sanayi işletmeleri ile firmalarla ve Osmancık belediyesi ile  görüşmeler yapılır.

Akabinde bir rapor hazırlanır ve  Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne sunulur.. Yapılan incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde OSB Yer Seçim Yönetmeliği çerçevesinde Yer Seçim Komisyonu’nun 19 Haziran 2014 günü saat 10.00’da Osmancık Kaymakamlığında toplanması kararlaştırılır.

Yer seçim komisyonu belirlenen alanda incelemelerini yapacak, haritalar, dokümanlar ve görüşleriyle birlikte nihai görüş verilmek üzere Bakanlık makamına sunulacaktır. Yer Seçim Komisyonunda  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcisi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı temsilcisi, Sağlık Bakanlığı temsilcisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı temsilcisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı temsilcisi, İl Özel İdaresi temsilcisi ve  Osmancık Belediyesi temsilcisi yer alacaktır.

            Evet; Osmancık’ta yatırım yapmak için yer tahsisi bekleyen, OSB avantajlarından yararlanmak için kurulu tesisini OSB’ye taşımak isteyen, kapasite artışı ve teknolojisini yenilemek için OSB ve kredi avantajlarını kullanacak firmalarımız için rüyalar gerçekleşiyor bölge halkına son yılların en büyük müjdesi geliyor.  Emek, iş ve aş demek olan OSB Osmancık’ın  gelişmesi, büyümesi için bir milattır. Allah emeği geçenlerden razı ve Osmancık OSB şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.