Osmancık ilçesinde 100 dönüm tarlasına çeltik ektiğini belirten üretici Hamza Gökgöz, ilçede çeltik hasadının tamamlandığını, yetkililerce ya da Toprak Mahsulleri Ofisin alımlarla ilgili fiyatın açıklamaması nedeniyle tüccarların beklemede fırsat kolladığını ve küçük üreticilerin mağdur olduğunu savundu. 

Osmancık’ta sembolik olarak "Nenehatun Down Cafe" açıldı Osmancık’ta sembolik olarak "Nenehatun Down Cafe" açıldı

Çeltik üreticisi Hamza Gökgöz, “Biçerdöver vasıtasıyla çeltik tarlarında biçilen çeltikleri araçlarımız vasıtasıyla harman alanlarına taşıyoruz. Burada kuruttuktan sonra kıvamına geldiğinde pirinç fabrikasına götürüp pirinç haline geldikten sonra satıyoruz ya da direk kabuklu Çeltik olarak Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) veriyoruz. Bu yıl 100 dönüm alan çeltik ektim. Bu sene verim çok güzel ancak yetkililerden fiyat konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Tüccarlar beklemede ve fırsat kolluyor. TMO fiyat açıklaması yapmıyor dolayısıyla biz çiftçiler mağdur durumdayız” diye konuştu.

Çiftçi Ali Gökgöz ise girdilerdeki pahalılık nedeniyle karın tokluğuna çalıştıklarını belirterek, tarım işçisi bulmada da sorun yaşadıklarını belirtti.