26-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Erzincan'da Foto Maratonda 2 fotoğraf Sergileme ödülüne layık görüldü. Su Yolu adlı çalışma ile ödüllendirilen fotoğraf, Genç çobanın kuzuları sulamak için yakında bulunan donmuş göle götürme hikayesini anlatan bir fotoğraftı. Bir diğeri ise, Erzincan'ın Tercan ilçesindeki Mamahatun Türbesi'nin çekilmiş bir fotoğraf karesi ödüle layık görüldü.

Erzincan Valiliği ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) iş birliğiyle, Erzincan'a Kış Fotoğraf Maratonu ile fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirilmesi amaçlı foto-maratonu yapıldı. Yarışmaya Osmancık´tan İz Fotoğrafçılık işletme sahibi Hayrullah Germeç´te katıldı. 2022 yılının ilk foto maraton yarışmasının düzenlendiği eşsiz şehir Erzincan'ın en güzel kış fotoğrafları amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katıldığı yarışmada, dereceye girenler ödüllendirildi. Yoğun katılımın olduğu foto-maratona çeşitli illerden de katılım sağlandı. Hayrullah Germeç iki fotoğrafı ile dereceye girmeye hak kazandı. Germeç çektiği fotoğraflarla Sergileme ödülüne layık görüldü.

Germeç yaptığı açıklamada, “Erzincan Valiliğin düzenlediği yarışmada iki fotoğraf ile dereceye girmek ve Türkiye genelinden bir çok profesyonel fotoğrafçının katıldığı yarışmada Osmancık´a ödül getirmek beni çok gururlandırdı. Kültür ve Turizmin geliştirilmesi Osmancık'ın daha geniş kitlelere tanıtılması için bu tür yarışmaları düzenleyen derneklerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.