Çorum’un Alaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından beslenmek için yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarını yemleme çalışmaları başlattı.
İlçe Müdürlüğü ekiplerince ormanlık alanlara ve kuşların görebileceği açık alanlara yem bırakılıyor. Yaban Hayvanları için tedarik edilen yemler Büyükdere mevkii, Dedepınar, Eren, Fakılar ve merkez Maraşlı mevki başta olmak üzere yaban hayatının yoğun olduğu ve kar yağışının fazla olduğu bölgelere bırakıyor.
Alaca-Ankara ve Alaca-Yozgat, Alaca-Zile ve Alaca-Çorum yolu civarında yapılan yemleme çalışmasına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Atalık ve ilçe tekniker ve mühendislerinden Erdal Kaplan, Murat Keleş ve Sezer Temiz katıldı.
İlçe Müdürü Cumhur Atalık yaptığı açıklamada; ‘’Son yıllarda özlemini duyduğumuz kar’ın ilçemize nihayet yağdığını, bundan dolayı çok mutluyuz. Bu sene çiftçilerimizin yüzünü güldüreceğini ve bereketli bir yıl olacağını umuyoruz.
Yoğun kar yağışının yaban hayatına olumsuz etkisini bertaraf etmek içinde yol kenarlarına yaban hayatı canlıları ve kuşlar için yemleme çalışması yaptık.
Bu kapsamda yapılan aktiviteye katkı sağlayan Alaca ilçemizin önde gelen işletmelerinden Unay Un, Elit Un ve Çağdaş Tohumculuğa teşekkür ediyorum’’ dedi.