Osmancık ilçesinden geçen D100 Karayolunda yoğun trafik akışını denetleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü bağlı ekipler yol üzerinde fark ettikleri köpeği kazaya mahal vermemek için merkeze götürdü. Bir süre polislerin baktığı köpeğin sahibi çıkmayınca Müdürlük tarafından sahiplenildi.

İlçe Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu bir süredir polislerin ilgilendiği köpeğin aşılarının yapılarak sahiplik kartı çıkarıldığını söyledi.

Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde yer ayrılarak köpek kulübesi yapıldığını belirten Karslıoğlu “Emniyet Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız devriye esnasında sahipsiz bir köpekle karşılaştıklarında konuyla ilgili tarafıma bilgi verdiler. Biz de araştırdık, köpeğin her hangi bir sahibi bulamadık. Sahiplenme kararı aldık. Veteriner hekimden bu konuda destek aldık, aşılarını yaptırdık ve sahiplenme kartı çıkarttık.” Dedi.

Bundan sonra köpeğe İlçe Emniyet Müdürlüğünde bakılacağını ifade eden Karslıoğlu “Köpek çok arkadaş canlısı, insan canlısı, bizlere çok alıştı. Çok sevimli, çağırdığımızda geliyor. Bizlerle bir arkadaş gibi oynuyor.” dedi. Polis ekiplerinin her gün bakımı ile ilgilendiği sevimli köpek kısa sürede polis çocuklarının da ilgi odağı oldu.