Kızılırmak üzerinde bulunan Anadolu'nun en uzun köprüsü olan 1484 tarihli Koyunbaba Köprüsü, geceleri kaza riskine karşı led lambalarla aydınlatılıyor. 225 metre uzunluğundaki köprünün tarihi dokusuna zarar vermemek için tercih edilen led lambalar köprüye sonradan restorasyon esnasında eklenmiş kaldırım taşlarının üzerine yerleştiriliyor.  
Aydınlatma çalışmasının Karayolları Tarihi Köprüler Şubesi Koruma Kurulunun onayı ile yapıldığını söyleyen Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, köprünün tarihi dokusuna zarar vermemeye özen gösterdiklerini söyledi.
Yazıcı, "Tarihi köprümüz bizim için bir Osmancık değerindedir. Yapılan çalışma tarihi dokuya zarar vermeyecek şekilde yapılıyor. Köprünün üzerine sonradan yapılan kaldırım taşlarının üzerine led lambalar yerleştirilerek aydınlatma sağlanıyor. Daha önce köprüye direkler dikilmiş. Biz bunları tarihi dokuya zarar verdiği için kaldırdık. Projektörle aydınlatma sağlamaya çalıştık fakat köprünün mimari özelliğinden dolayı trafiği zorlaştırıcı derecede ışık etkisi yaptı" dedi.
Koyunbaba Köprüsü'nün karanlıkta kalmasının da tarihi değerlere yakışmadığını söyleyen Yazıcı, geceleri hem yayaların köprüyü kullanamadığını hem de trafik için tehlike arz ettiğini belirtti. Yazıcı, bu nedenle en uygun olan led aydınlatma yönteminin tercih edilerek köprünün aydınlatıldığını söyledi.
Koyunbaba Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet'in oğlu Amasya Şehzadesi II. Beyazıt tahta geçtikten sonra 1484 yılında yaptırılmış ve Kızılırmak üzerinde bulunan Anadolu'nun en büyük köprüsüdür. Resmi adı II. Beyazıt Köprüsü olan köprünün yapım aşamasında ilçede yaşayan Koyunbaba Hazretleri'nin geyikleri ile taş çektiği rivayet edildiğinden halk arasında Koyunbaba Köprüsü olarak tabir edilmektedir.