Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, partisinin Osmancık İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
Ziyarette MHP Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ ve yöneticilerle sohbet eden Aras, soruşturmalar sürecinde ilçede yaşanan gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Aras, ilçe ziyaretinde gündemdeki konular ve son gelişmelere dair açıklamada bulunarak siyasetin FETÖ ve PDY’den arındırılması gerektiğini kaydetti.
Aras açıklamasında şöyle dedi:
“Türk Milleti yakın tarihinin en buhranlı günlerinden geçmektedir.
Bu süreçte tam bir aidiyeti belirlenmeden alt düzeydeki memurlarla uğraşmak, toplumu sürekli korku ve tehdit kuşağında tutmak, hak kayıplarıyla ilgili telafi edici çalışmaları geciktirmek sosyal maliyeti yüksek bir yanlış olacaktır.
Toplumumuzun genelinde ‘’isimsiz ihbarlarla suçsuz insanların gözetim altına alınmalarına rağmen, FETÖ/PDY’ye yardım ve yataklık yapan siyasetçilerin bu soruşturmalardan muaf tutuldukları’’ düşüncesi hakimdir.
Bu düşünce kamu vicdanını yaralamakta ve soruşturmalardaki adalete olan inancı sarsmaktadır. ‘’Siyasilerin üzerine düşeni yapmadığı’’, ‘’Siyaset dünyasında bir arınma olmayacağı’’ kanaati vatandaşlarımız arasında sıkça konuşulmaktadır. Kamuoyunda en çok sorulan soru, ‘’siyasete ne zaman sıranın geleceği’’ sorusudur.
‘’Yurtta Sulh Konseyi’’nin kimlerden oluştuğu hala açıklanmamıştır.
Darbecilerin ‘’siyasi kadrosu’’ hala aydınlatılmamıştır.
Darbecilerin siyasi ayağıyla hesaplaşma geciktiği müddetçe, masumların feryatları kulak ardı edildiği sürece, milli vicdan belini doğrultamayacak, adalete ve devlete olan güven sarsılacaktır.

‘AKP HESAPLAŞMAKTAN KORKUYOR’
Fetö ile mücadelede siyasi ayak boşta kalmamalıdır. Siyasi Partilerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız içlerindeki FETÖ unsurlarından arınmalıdır. Soruşturmaların selameti açısından, siyasiler, soruşturmayı yürütenler üzerinden ellerini çekmelidir. Siyaset dünyası hesaplaşmaktan kaçmamalıdır.
Özellikle AKP, Saat Kulesi Meydanında yaptığı haykırışları unutmaktadır.
AKP Milletin karşısında attığı sloganları yeyip yutmaktadır.
AKP kendi içindeki ‘’FETÖ’’ ile hesaplaşmaktan korkmaktadır..
AKP Siyasette arınmaktan, ayıklanmaktan kaçmaktadır.
AKP Sıra siyasetçilere, partilerine gelince kulağının üzerine yatmaktadır.
Milliyetçi Hareket Partisi diğer siyasi partilere öncülük etmek adına, tavrını aylar öncesinden ortaya koymuş ve içerisinde tespit ettiği ‘’FETÖ’cü’’ unsurları ihraç etmiştir.
Hangi partide olursa olsun, bütün ihanet unsurlarının temizlenmesi düşüncesinde olmuştur.
Siyasi Partilerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi gibi adımlar atmalı, içlerindeki unsurları ayıklamalıdır.
Milli Birlik ruhunun fazlasıyla vücut bulduğu ilimizde de siyasi partiler, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşları gereğini yapmalı, artık ‘’arınma’’ süreci siyasette de başlamalıdır.
Başlatılacak olan bu süreç, devlete ve adalete olan güveni tesis edecek, milli birliğimize katkı sağlayacaktır. İkinci darbe konusunun ülkemiz gündemine düştüğü şu günlerde, Yenikapı ruhunu canlı ve diri tutacaktır”