Çorum Sportif Havacılık Kulübü Derneği tarafından da desteklenen XC (Kross) uçuşu faaliyeti, Bayat’ın Asma Tepesinden başlayacak. Çorum Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Osmancıklı hemşehrimiz Ali Karınlıoğlu, sporcuların Kızılırmak Deltasını takip ederek, Ayaş üzerinden Konya ovasına ulaşacaklarını toplam 440 kilometreyi bulan uçuş rotası tamamlandığı takdirde Türkiye Uzun mesafe uçuş rekorunun da kırılmış olacağının altını çizdi.

Karınlıoğlu, "Bugüne dek Ankara’nın Ayaş ilçesinden başlatılan Türkiye Uzun mesafe uçuş faaliyetleri, Toros sıradağlarının oluşturduğu set nedeni ile son buluyor ve 270 kilometre mesafe geçilemiyordu. Bu nedenle uzun mesafe Yamaç paraşütü uçuş mesafesinin arttırılabilmesi için yeni bir başlangıç noktası arayışına girilmiştir. Bayat Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin de desteği ile Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Çorum Sportif Havacılık Kulübü Derneği’mizin birlikte yaptıkları inceleme ve çalışmalar neticesinde Bayat ilçemizin Asma Tepe mevkiinden uçuşlara başlanabileceği tespit edilmiştir.

Tespit edilen yeni başlangıç noktasından Türkiye Uzun Mesafe Uçuş Rekoru denemesinin yapılması için gerekli organizasyonun planlamaları yapılmış ve federasyonumuz tarafından da ilan edilmiştir. Yerli ve yabancı birçok sporcunun katılımını beklediğimiz faaliyet Çorum için çok heyecan verici bir gelişmedir ve ilimizin tanıtımına da önemli katkısı olacaktır. İleriki yıllarda yapılacak faaliyetlerin bir doğa sporları festivaline dönüşmesini umuyoruz ve tüm Çorumluları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını yapılacak faaliyete sahip çıkmaya ve destek sağlamaya davet ediyoruz." dedi.