Toplantıya Gelecek Partisi İl Koordinatörü ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Rumi Bekiroğlu, İl Başkanı Gökhan Külcü, Gelecek Partisi Osmancık İlçe Başkanı Muzaffer Kara, Merkez İlçe Başkanı Levent Batman, Gençlik Kolları Başkanı Burak Külcü ve Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Doç. Dr. Ümit Özdağ katıldı.

Gelecek Partisi Osmancık İlçe Başkanı Muzaffer Kara, ilçenin temel geçim kaynağının çeltik ve tuğla fabrikaları olduğunu belirterek, "İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ilçemiz esnafının yanı sıra bir çok sektörde sıkıntılar yaşanmaktadır. İlçemiz esnafları pandemi süreci nedeni ile büyük sıkıntılar içerisinde ve bu sıkıntıları en aza indirebilmek için sağlanan kaynaklar yetersizdir.

İlçemizin 97 Osmancık pirinci ile tescilli olmasına istinaden yerli pirinç yerine marketlerde satılan ithal Yunanistan Ürünü Pirinçle uğraşanlar esnafımızı üzmektedir. Pirinç ekim süreci, ilaçlama, sulama, biçim süreçleri hep maliyete dayalı olması nedeniyle büyük maliyetler oluşmaktadır. Bu maliyetler satışa yansıtılamamaktadır. Pirinç taban fiyatı üreticilerin maliyetini karşılamamaktadır" dedi.