Osmancık Şenyurt Mahallesi 3. Etap TOKİ Konut yanı arazide Paramotor paraşütü ile uçuş yapan pilot Mehmet Akif Koç gökyüzünde sürüş gerçekleştirdi. Genç pilot yaklaşık 45 dakika da gerçekleştirdiği uçuş süresince Osmancık’ın eşsiz manzaralarını gökyüzünden izledi.
Osmancık üzerinde gerçekleşen uçuşta özellikle tarihi Kandiber Kalesi ve Koyunbaba Köprüsü başta olmak üzere; eşsiz manzarası ile Kızılırmak, Beyler Çelebi (Büyük Cami) etrafında ve çarşı üzerinde alçak sürüş yaparak uçuşunu tamamladı.
Uçuşunu aynı yerde iniş yaparak tamamlayan Koç, koranavirüs nedeninden kaynaklanan Ramazan Bayramı kısıtlamasından dolayı herkes gibi kendisinin de bu bayram buruk geçtiğini ifade ederek azda olsa bir renk katmak istediğini ifade ederek herkesin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutladı.  
Beraberinde bulunan Osmancık Havacılık Spor Kulübünden Paraşüt Pilotu Osmancık Karabey Mühendislik işletme sahibi Durmuş Kara; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünün kendisi gibi havacılığa ilgi duyan genç pilotlara rehber olduğunu belirten Kara “ Başta Ramazan Bayramı olmak üzere ve yaklaşan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak amaçlı uçuş gerçekleştirdik” dedi.
Osmancık Havacılık Spor Kulübünden Paramotor Pilotu Mehmet Akif Koç ve Osmancık Havacılık Spor Kulübünden Paraşüt Pilotu Osmancık Karabey Mühendislik işletme sahibi Durmuş Kara’ya bu uçuşta gönüllü asistanlık yapan Alper Koç’a ve Miraç Yağan’a da ayrıca teşekkür ettiler.
Osmancık’ta gerçekleşen uçuşta halk tarafından merak uyandırırken balkonlarda ve evlerinde bu güzel manzarayı izleyerek görsel şova eşlik ettiler. Ayrıca anı ölümsüzleştirmek adına birçok Osmancıklı, çeşitli sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundular.

PARAMOTOR PİLOT MEHMET AKİF KOÇ KİMDİR?

Osmancık doğumlu olan Mehmet Akif Koç, ilk ve orta öğrenimini memleketi Osmancık’ta tamamladıktan sonra lise öğrenimini Çorum Fen Lisesi’nde tamamlamıştır.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan Koç, Üniversite eğitimi boyunca akademik gelişiminin yanı sıra Yamaç Paraşütü, Latin Dansları ve Kayak gibi hobiler edinmiş; üniversiteyi bitirince Motosikletiyle Dünya Turuna çıkmıştır. Toplamda 20 ülke 3 kıta gezmiştir. Şuanda Bursa'da Diş Hekimi olarak görevini yapmaktadır."