Sergi öncesi işgal altındaki Azerbaycan topraklarını özgürlüğüne kavuşturan Şanlı Karabağ Harekâtının yıldönümünde aziz şehitleri rahmetle yad ederek şehitler için İkindi Namazında Beylerçelebi Cami’de Mevlid-i Şerif okundu.

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde Ermenistan ile Azerbaycan arasında gerçekleşen 44 günlük savaş sonrası şehit olan Azerbaycanlı askerlerin resimlerinin yer aldığı sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Beylerçelebi (Büyük Cami) Cami Meydanın da düzenlenen açılışa Osmancık İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, TSUAM Genel Başkanı Prof. Dr. Samir Adıgözelli, Osmancık Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Sarı, Osmancık Belediyesi Sosyal ve Kültür Müdürü Nadir Öksüz, sivil toplum kuruluşların başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tam gün süren sergi protokol ve misafirler tarafından gezildi.

Ayrıca Osmancık Motosiklet Kulübü gençleri Azerbaycan ve Türk Bayrağı asılı motosikletleriyle şehir turu atarak Azerbaycanlı misafirlere eşlik ettiler.

Açılış sonrası heyet, Osmancık Asri Mezarlığındaki şehitlik mezarlığını ziyaret ederek hep birlikte şehitlere dua ettiler.

AZERBAYCAN (TSUAM) HEYETİNDEN OSMANCIK’A ZİYARET

Azerbeycan Cumhuriyeti Uluslar Arası Araştırmalar Merkezi ( TSUAM ) Osmancık Belediyesinin misafiri oldu.

Çeşitli ziyaretlerde bulunan TSUAM Türkiye Cumhuriyeti Bayramı münasebeti dolayısıyla Ermenistan Azerbaycan 44 günlük Savaşta Şehit olan Askerlerin yağlı boya resim sergisi açılışı öncesi Başkan Gelgör ve Başkan Yardımcısı Cebeci’yi makamında ziyaret etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Uluslar Arası Araştırmalar Merkezi (TSUAM) Genel Başkanı Prof. Dr. Samir Adıgözelli ve beraberindekilerin yanı sıra Asılsız Ermeni iddialarıyla Mücadele Derneği Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölge Başkanı (ASİMDER) İrfan Ermiş’te hazır bulundu.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci Azerbaycan heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim edildi.

İki Ülke tek yürek diyen Başkan Gelgör; Azerbaycan Cumhuriyeti Uluslar Arası Araştırmalar Merkezi (TSUAM) Genel Başkanı Prof. Dr. Samir Adıgözelli ve beraberindekiler ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek kapılarının her zaman kendileri için açık olduğunu belirtti.