Bu yıl Osmancık ilçesinden, Atatürk Ortaokulu'ndan 7 öğrenci ve Meliha Rıfat Ortaokulu'ndan 2 öğrenci üç yıl süreyle Deneyap Atölyelerinde Tasarım ve Üretim, Robotik Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti başta olmak üzere, 12 farklı branşta eğitim alacaklar.

Osmancık'tan Ceylin Çıplak, İris Arslan, Ayşe Melek Güler, Elif Eylül Küçüker, Yusuf Eymen Şerbetci, Bera Karabudak, Semih Özdemir, Efe Bacak, Eymen Karabudak bu eğitimi almaya hak kazandı.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için, geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla “Geleceğin Teknoloji Yıldızları” programı kapsamında 2017 yılı Temmuz ayında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) bünyesinde ve Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TÜBİTAK destekleri ile 12 ilde birinci faz uygulaması olarak açıldı.

Bu yıl ikinci faz uygulaması, Çorum'un da aralarında bulunduğu 18 ilde daha açılıyor.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programına dahil olmak isteyen ortaokul (4.sınıf Ve 5. sınıf) ve lise (8. Sınıf, 9. Sınıf ve lise hazırlık sınıfı) kademesindeki öğrenciler, 09 Şubat 2020 tarihinde yazılı sınavına girdiler. Yazılı sınavında Başarlı olan öğrenciler de 15 – 16 Ağustos 2020 tarihinde “Deprem” temalı uygulama sınavına katıldılar. Her iki sınavda da yeterli başarı notuna ulaşan öğrenciler üç yıl süreyle Deneyap Atölyelerinde Tasarım ve Üretim, Robotik Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti başta olmak üzere, 12 farklı branşta eğitim alacaklar."