Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımı ile açılışı gerçekleştirilen 9. Çorum Tarım ve Canlı Hayvan Fuarı'nda Osmancık'ta faaliyet gösteren Osmancık AGRO Gıda stant açarak, ürünlerini tanıttı.
2017 yılında Çorum, Osmancık'ta doğal tarım faaliyetlerine başlayan firma doğa dostu bir girişim olarak kurulan Naturelez ile sürdürülebilir tarım yöntemlerinde doğal kapari ve kapari meyvesi hasat ediyor.
Osmancık AGRO Gıda Sahibi Kahraman Bayıral, Naturelez'in, Osmancık AGRO'nun sürdürülebilir tarım girişimlerinin bir parçası olarak kurulduğunu belirterek, üretim yaptıkları tarlaları hiçbir zaman kimyasal gübre veya ilaç kullanmayarak korumaya da özen gösterdiklerini dile getirdi.
Doğal kapari ve kapari meyvesi hakkında da bilgiler aktaran Kahraman Bayıral, gıda, kozmetik ve farmakoloji alanlarında kullanılan kapari bitkisinin oldukça faydalı olduğundan da bahsetti. Bayıral, "Herhangi bir yapay tatlandırıcı, koruyucu veya renklendirici içermeyen kaparilerimiz doğal yapıları gereği glütensiz, vejetaryen ve vegan beslenme biçimlerine de uygundur. Kapari içerdiği lifler sayesinde bağırsakların faaliyetlerini düzenler ve besinlerin sindiriminde yardımcı olur" dedi.