Osmancık’ta Tarım Bölümü öğrencileri ormancılık faaliyetlerini yerinde öğrendi Osmancık’ta Tarım Bölümü öğrencileri ormancılık faaliyetlerini yerinde öğrendi

Çelengi Osmancık Muhtarılar Derneği Başkan Vekili Şükrü Ateş, Avlağı Köyü Muhtarı Muharrem Demir, Akören Köyü Muhtarı İdris Tatar ile birlikte Atatürk Anıtı’na sunuldu. Devamında bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yazı Mahallesi Muhtarı Murat Haykır günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 

Konuşmasında Haykır; “Muhtarlık Müessesesi 1829'dan günümüze 190 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık Osmanlıdan cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Bu yüzdendir ki 2016 yılından beri muhtarlık günü kutlanmaya başlamıştır.
Bugünün muhtarlar günü ilan edilmesinde başta cumhurbaşkanımıza, hükümetimizce, Gazi meclisimize, iç İşleri hakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Ayrıca bugün aramızda olmayan bu müesseseye hizmet etmiş ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyoruz ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

Törene Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkan Vekili Şeref Keskin, Osmancık Cumhuriyet Savcısı Yunus Dönmez, Osmancık Emniyet Müdürü Ahmet Dilbaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, Osmancık Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Mustafa Urgancı, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Vekili Gecek Köyü Muhtarı Şükrü Ateş, MHP İlçe Başkanı Selim Dölcü, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, daire müdürleri ile Mahalle ve Köy muhtarları katıldı.

Osmancık Gecek Köyü Muhtarı Şükrü Ateş tarafından tüm muhtarlar adına Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay’a çiçek takdim edildi. Programa katılan tüm köy ve mahalle muhtarları Kaymakamlık makamında Kaymakam Ayhan Akpay’ı ziyaret ettiler.