Sivritepe, "153 yıldır iyiliğin amiral gemisi olan Kızılay'ımız ile Kızılaycılık değer ve kültürünü hafta boyunca anlatmaya çalışacağız" dedi. 31 Ekim Pazar günü saat:14.00'de Pandemi kurallarına uyarak Sağlıklı yaşam ve Farkındalık yaratmak adına Osmancık Temsilciliği önünden Tabiat parkına kadar yürüyüş yapacaklarını ifade eden Sivritepe, açıklamasında şunları ifade etti:

"Kızılay Haftası 29-Ekim ile 4-Kasım arası ülkemizde ve ilçemizde kutlanacaktır.

Kızılay 11-Haziran 1868'de Osmanlıda yaralı askerlere yardım cemiyeti adıyla kuruldu. 1877'de Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti.1923 Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti.1935 de Türk Kızılay Cemiyeti. 1947'de Türkiye Kızılay Derneği adını aldı. Kurucular Makro paşa-Abdullah bey-Kırımlı Aziz bey-Serdarı Ekrem Ömer paşadır. 4-5 kişi ile başlayan bu sevgi ve merhamet hareketi bugün 100- binlere ulaşmıştır. Dünyanın her yerine özellikle mazlum ve mağdur coğrafyalara umut ışığı olmuştur. Türk Kızılayı milletimizin göz bebeğidir. Bu iyilik hareketi nerede bir afet,deprem,yangın,heyelan,sel..vs varsa oradadır.

Her yıl 29-Ekim- 4-Kasım tarihleri arasındaki haftayı Kızılaycılık kültürünün yaşaması ve Ülkemizde yaygınlaşması amacıyla Kızılay Haftası olarak kutluyoruz. Bu yıl Kızılay Haftamızın teması haftalara, aylara, yıllara sığmayan iyilik için "GÖNÜLLÜ OL" olarak belirlenmiştir.

153 yıldır iyiliğin amiral gemisi olan Kızılay'ımız ile Kızılaycılık değer ve kültürünü hafta boyunca anlatmaya çalışacağız. Türk Kızılay'ı, kurulduğu günden bu yana savaşta, barışta ve doğal afetlerde milletimizin yanında olduğu gibi, hiçbir din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm dünyada yardıma muhtaçlara da elini uzatmaktadır.

Aziz milletimizin sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürünün anlamlı bir tezahürü olan Türk Kızılay'ı, üstlendiği görevi kurulduğu günden bu yana başarıyla yerine getirmekte ve yaptığı güzel hizmetleriyle halkımızın olduğu kadar dünya mazlum ve muhtaçlarının da gönlünde taht kurmaktadır.

Kızılay haftası boyunca: Kamu kurum ve kuruluşları ziyareti, şehitlik ve Şehit ve Gazilerimizi ziyaret, STK ziyaretleri, Engelli ve ihtiyaç sahipleri ziyaretleri, Okullarımıza Kızılay haftası ziyaretleri yaparak tamamlayacağız.

Ayrıca: 31-Ekim Pazar günü saat:14,00 de Pandemi kurallarına uyarak Sağlıklı yaşam ve Farkındalık yaratmak adına Osmancık Temsilciliği önünden Tabiat parkına kadar yürüyüş yaparak çay ikramı yaparak programımızı tamamlayacağız. Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz."