Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cuma namazını Garaj Camisinde kıldı. Ardından camii çıkışında camiden çıkan cemaate helva ikramında bulunuldu.

Yine Beylerçelebi (Ulucamii) Camiinde Osmancık Belediyesi Camii cemaatine ve vatandaşlara helva dağıttı.  Ayasofya-i Kebir Camii'nin tekrar ibadete açılışı vesilesiyle Belediye Başkanı Ahmet Gelgör tarafından cuma namazı sonrası vatandaşlara helva dağıtıldı.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı bu karardan dolayı çok büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Başkan Gelgör, "Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen, dualarını eksik etmeyen herkesten Allah razı olsun. 86 yıllık bir özlem bugün giderilmiş oldu. Ayasofya Camii Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetidir. Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra ibadet açılması tüm Müslümanlara umut olmuştur. Tarihi çok önemli bir olaya şahitlik ettik. Bugün bu olayın ehemmiyetini, önemini tarih yazacaktır. Buradan da yapılan önemli olayın ne kadar tarihi bir olay olduğunu görebiliriz. Rabbim hayır kapılarını yeniden açsın. Ülkemize hayırlar getirsin inşallah" dedi.