Osmancık'ta yapılan anma programı Osmancık Hükümet Konağı bahçesinde kalabalık katılım ile gerçekleşti. Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Kaymakamlık bahçesinde yapılan tören Kaymakamlık ile Belediye Başkanlığının çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasıyla başladı. 83. yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışı saati olan 09.05'de sirenler çalınarak, iki dakikalık yapılan saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından buradaki program son buldu. Devamında Osmancık Belediye Kültür Sitesinde gerçekleşen anma etkinliği Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu Müdürü Hüseyin Okumuş yaptı.

Okumuş; “Bugün O'nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün O'nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Mustafa Kemal Atatürk bugün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin O'nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve inkılapları, hedef ve arzuları yaşamaktadır. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde yaşamaya devam edecektir. 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür. Bugün Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasımları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Onun hayalleri ile yaşamak, ülkülerini yaşatmalıyız. Bizler yaşadığımız coğrafyada yaşanan olayları. Savaşları, milletimizi, bayrağımız, bölünmez bütünlüğümüzü, egemenliğimizi ve istikrarımızı hedef alan hain girişimleri gördükçe Büyük Gazinin bizlere emaneti olan Cumhuriyet ve Bağımsızlığımızın önemini daha iyi anlıyor ve bu değerlerimizi koruma noktasında daha çok şuur kazanıyoruz. Atatürk'ün "Cumhuriyeti biz kurduk; Onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz" sözü de bizlerin daima bu şuurda olmamız gerektiğinin bir ön görüsüdür. Hepimize düşen görev; çocuklarımızı, gençlerimizi ve toplumun her kesimini bu ülkü ile eğitmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhu şad olsun” dedi. Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu öğrencilerinin ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’, ‘Bir Tutkudur Mustafa Kemal’, ‘Mustafa Kemal’in Kağınısı’ adlı şiirlerin okunması, Anasınıfı öğrencilerinin gösterisi, Oratoryo gösterisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili Sinevizyon gösterisi, Gençliğin Ata’ya Cevabı, ‘Atatürk Demek’ adlı video gösterisi ve ‘Dünya Liderlerinin Gözünde Atatürk’ gösterisi ile anma programı son buldu.

Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu tarafından hazırlanan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yılında düzenlenen anma programında Kaymakam Akpay ve beraberindekilerin büyük beğenisini alan programda öğretmen ve öğrenciler tebrik edildi ve fotoğraf çekinilerek son buldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yılında düzenlenen anma programına; Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Savcısı Yunus Dönmez, Osmancık Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Nuri Uyar, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kemal Yücel Kurşun, İlçe Müftüsü Dr. Eyup Aydın, askeri erkan, daire ve kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.