Osmancık Kent Konseyi Başkanı Ayhan Yılmaz Eravcı, ilçe hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla “Önce Osmancık, Öncü Osmancık” sloganıyla başlattığı ziyaretlerine siyasi partiler ile devam etti.

Yürütme Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaretler kapsamında Adalet ve Kalkınma Partisi Osmancık İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı, İyi Parti İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi İlçe Başkanlığı ve Deva Partisi İlçe Başkanlığına ziyarette bulunuldu.

Kent Konseyi Başkanı Ayhan Yılmaz Eravcı ziyaretler ile ilgili yaptığı açıklamada “Önce Osmancık, Öncü Osmancık diyerek çıktığımız yolda Osmancık hakkında istişarede bulunmak amacıyla ziyaretlerimize devam ediyoruz. İlçemizdeki siyasi partileri ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde Osmancık hakkında istişarede bulunduk. Özellikle üzerinde durduğumuz konular; Peygamber efendimizin su ibriğini taşıyan, O’nun gözlerine bakan, O’nun mübarek dizlerine dizlerini dayayan, Efendimizin can yoldaşı, O’nun emriyle bu topraklara gelip İslam’ı anlatan sahabesi İbriktar Hazretlerinin ilçemiz Osmancık’ta bulunan kabrinin ortaya çıkarılarak manevi borcumuzun ödenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduk.

Rum Pontus çetesini bitiren, Osmancık’ta belediye başkanlığı yapan, Atatürk’ün Nutuk kitabında adı geçen Sarı Mehmet lakaplı Mehmet Çetin'in mezar yapımı ile ilgili bilgi verdik. Ayrıca Koyunbaba hazretlerinin halifesi Mantık Dede, Küşdereci Mehmet Dede, Şeyh Hasan hazretlerinin kabirlerinin de yapılacağı bilgilerini paylaştık.

Siyasi parti başkanlarımızın da bu konularda bizimle hem fikir odluğunu görmekten memnuniyet duydum. Siyasi Parti Başkanlarımızın Osmancık ile ilgili öneri ve taleplerini Kent Konseyi olarak gündemimize alıp değerlendireceğiz.

Şahsım ve Yürütme Kurulumuz adında Ak Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan ve Yönetimine, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker ve Yönetimine, MHP Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ ve Yönetimine, İyi Parti Osmancık İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı ve Yönetimine, Deva Partisi İlçe Başkanı Özdemir Göbel ve Yönetimine, Saadet Partisi İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu ve Yönetimine teşekkürlerimi sunarım.” dedi.