Osmancık basınının duayenlerinden merhum Orhan Güçlü öncülüğünde 31 Temmuz 1996 tarihinde kurulan ve 2015 yılı Aralık ayı içerisinde Yayla Haber İnternet Gazetesi, Alaca Lider ve Kargı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Odabaş tarafından devralınan Osmancık Haber Gazetesi 26 yaşında.
Bu arada, bugüne kadar haftalık olarak yayın hayatını sürdüren Osmancık Haber, 26. kuruluş yıldönümünde, 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren haftada üç kez yayınlanmaya başladı. Osmancık Haber, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri okuyucuları ile buluştu.
Kurulduğu günden bu tarafa doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla yoluna devam eden Osmancık Haber, her zaman Osmancık ve Osmancıklının yanında yer alarak doğru, ilkeli, dürüst ve tarafsız habercilik düsturuyla hareket etmeyi kendisine ilke edindi.
Kurulduğu günden bu tarafa 'insana, düşünceye ve ulusal değerlere saygı" anlayışı ile "Osmancık'ın sesi olma" yolunda önemli bir misyon üstlenen Osmancık Haber,  Osmancık halkından aldığı güçle yoluna devam ediyor.
Osmancık Haber Gazetesi, bugüne kadar ilkelerinden taviz vermezken, doğru ve objektif habercilikle de toplumun saygınlığını kazandı.
Osmancık Haber'i daha güçlü ve etkili bir gazete haline getirmekte kararlı olduklarını belirten Osmancık Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, tüm Osmancık'ı kucaklayan, dürüst, seviyeli, birleştirici, tarafsız, objektif olmayı kendilerine ilke edindiklerini belirterek,  "Bu gazetenin sahibi biz değil, Osmancık halkının kendisidir. Osmancık Haber, Osmancıklıların kendi öz malıdır. Okurlarımızdan aldığımız güçle yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz" dedi.
Osmancık Haber'in bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Osmancık'ın ve Osmancıklının sesi olmaya devam edeceğini özellikle vurgulayan Odabaş, "Osmancık Haber Gazetesi, yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana hep doğru, ilkeli ve objektif tavrından asla ödün vermeden yoluna devem etmiştir ve etmeye de devam edecektir.
Amacımız Osmancık'ın sesini Çorum'a ve tüm ülkeye duyurmaktır. Yayın ilkemizden taviz vermeden yayın hayatımızı 25 yıldır sürdürüyoruz. Bu süre içerisinde Osmancık'ın yükselen sesi ve kulağı olmaya çalıştık. Her zaman Osmancık'ta doğru, tarafsız ve güvenilir haberciliğin adresi olduk. Haberlerimizde hep doğru ve objektif olmak için yoğun çaba gösterdik. 
Osmancık Haber olarak,  doğru, tarafsız ve objektif yayın politikamızla Osmancık'ın sesi olmaya devam edeceğimizin sözünü verirken, gazetenin bu günlere gelmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte nice yıllara" şeklinde açıklamada bulundu.