konu hakkında açıklama yapan Mustafa Yıldırım, görevi devraldığı başkan Kazım Sekili'ye sendikaya ve üyelere verdiği hizmetler sebebiyle teşekkür ederek konuşmaya başladı. Başkan Yıldırım; genel merkezimizin takdiri ile ilçe başkanlığı görevini üstlenmiş bulunmaktayım. Amacımız üyelerimizin sorunlarına yardımcı olmak ve sendikamızın gücünü daha yukarılara taşımaktır. Yola çıktığım arkadaşlarım ile herkese eşit mesafede, adaletli davranış içinde yönetim göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Eğitimciler Birliği Sendikası olarak odak noktamız eğitim ve eğitimin baş aktörü öğretmen olacaktır. Bu dönem görev bizlere tevdi edildi. Biz de bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Osmancık'ta halen Ömer Derindere Fen Lisesi müdürü olarak görev yapmakta olan Yıldırım; 1981 Kayseri doğumlu olup ilkokulu Osmancık İnönü Zaferi İlkokulunda tamamlamıştır. Akabinde Osmancık İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesinden 28 Şubat'ın gölgesinde 1999 yılında mezun olmuştur.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ilköğretim matematik öğretmenliğini bitirerek Ortaköy Cumhuriyet İlköğretim okuluna atanmıştır. Daha sonra Osmancık 75. Yıl ilköğretim okulunda matematik öğretmenliği, Bilişim teknolojileri formatör öğretmenliği, ilçe formatörlüğü yapmış ve Osmancık Lisesine tekrar matematik öğretmeni olarak dönmüştür. 1,5 yıl matematik öğretmenliğinin ardından aynı okulda 5 yıla yakın müdür başyardımcılığı yaptı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.