Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebi ile alınan önlemler her geçen gün artıyor. Çorum'un Osmancık İlçesi'nde de Osmancık Belediyesi tarafından koronavirüsten korunmak amacı ile bir dizi tedbir alınmaya devam ediyor.

Osmancık Belediyesi, otomatik sensorlar aracılığı ile devreye giren ve kişiyi algılayıp dezenfekte buharı püskürterek, kıyafetlerin temizlenmesini sağlayan dezenfekte tüneli yaptırdı. Cihazdan çıkan buharın insan sağlığı için hiçbir zararının olmadığı ayrıca belediyeye girenlerin ateşinin ölçülüp ellerini de dezenfekte ettikten sonra işlemlerini yaptırdıkları açıklandı.

Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, “Koronavirüs sebebi ile almış olduğumuz önlemler giderek artmaktadır. Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir. Bu yüzden dezenfektan tüneli yaptırarak, halkımızın hizmetine sunduk. Virüs ile mücadele sürmektedir. Bu virüsü en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum. İşi olmayan vatandaşlarımız evinde kalmalıdır. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza belediye olarak her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Evde kal Osmancık" dedi.