Osmancık İlçesinde kar yağışı ve havaların soğuk gitmesi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için beslenme noktalarına Zabıta Müdürlüğü Ekipleri tarafından yiyecek bırakıldı. Kırsal alanlarda da kuşlar için yem bırakıldı.

Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, başta buğday olmak üzere yem,fırınlardan aldığı ekmek, karla kaplı doğaya bırakarak yiyecek bulakta sıkıntı çeken hayvanların imdadına yetişti. Zabıta personeli kışın yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvanları için doğaya yiyecek bıraktıklarını belirttiler.

Osmancık’ta kış çetin geçtiğini kar yağıp havalar soğuk olduğu zamanda yaban hayvanları yiyecek bulmakta sıkıntı çektiğini belirten Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürü Emrah Baş “ bu nedenle her yıl yaptığımız gibi bu yılda esnaflarımızdan aldığımız yiyecekleri, ekmek ve buğday gibi yiyecekleri yaban hayvanlarına bırakıyoruz. Bir nebze olsun açlıklarını giderip onların şehre veya köylere inmesini engelliyoruz. Bunu her zaman yapacağız. Aç kalmaması için bugünde doğaya ekmek bıraktık yiyecek bıraktık . Bunu kar yağdığı veya soğuk olduğu günlerde devam ettireceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.