AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci’nin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda okul hakkında bilgiler verildi.

Toplantı Okul Müdürü Mustafa Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yıldırım; “Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesini sadece İlçenin değil tüm bölgenin en iyi okulu yapma hedefimiz bulunuyor. Bu hedef doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Son yıllarda okulumuzun üniversite sınavı istatistikleri de bu hedefe yıldan yıla daha da yaklaştığımızı gösteriyor. Okulumuzu gerek fiziki alt yapı gerek Öğretmen kadrosu yönünden istenilen düzeye ulaştırdık. Bu konuda Sayın Vekilimize ve Sayın Milli Eğitim Müdürümüze bizlere her daim destek oldukları için tekrardan teşekkür ederim.” dedi.

Okul hakkında bir tanıtım sunumu ve tercih süreci hakkında bilgilendirme yapan Yıldırım, sonrasında Ailelerin ve Öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Son olarak İlçe LGS birincisi olan Elif Delibaş ve Ailesini tebrik ederek Soru-Cevaplar esnasında Elif’in Babası Öğretmen Emin Delibaş tercihlerinin Ömer Derindere Fen Lisesi olacağını ve başka tercihte bulunmayacaklarını ifade etmesi nedeniyle kendisine ve ailesine tekrar teşekkür edip konuşmasını sonlandırdı ve sözü İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci’ye bıraktı.

Makineci, konuşmasında LGS’de İlçe ve İl derece elde etmiş başarılı öğrencileri İlçemizin güzide eğitim kurumu Ömer Derindere Fen Lisesi çatısı altında buluşturmanın ileriki yıllarda ilçemize ne gibi artı değerler katacağına ve aileden uzak il dışında okumanın ne gibi zorlu bir süreci beraberinde getirdiğine değindi.

Ardından kendi kızı da bu sene LGS’ye giren yani aynı zamandan bir veli olan Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, eğitime çok büyük yatırımlar yapıldığını Osmancık’ın da bu yatırımlardan payını fazlasıyla alması için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi.

Kaya, ailelere öğrencilerin, Ömer Derindere Fen Lisesini tercih ettiklerinde evlerinin yanı başında her daim kapılarını çalıp öğrencilerinin durumunu öğrenebildikleri, öğretmenlerle sık sık görüşebildikleri, ulaşımı kolay sıcak bir yuva kazanmış olacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ve soru-cevapların ardından okul bahçesine geçilerek, burada aileler çay ve ikramlar eşliğinde kendi aralarında ve okul yönetimi ile tercih süreci hakkında fikir alışverişi yapıldı.