Osmancık Belediye Kültür Sitesinde gerçekleşen toplantıya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkan Vekili Seher Piriçci Kökez, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Dilbaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, merkez ve köy okul müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Okul Güvenliği toplantısında, 2012/2022 eğitim öğretim yılı huzur ve güven içerisinde geçebilmesi konusunda alınan ve alınması gereken tedbir ve planlamalar görüşüldü.

Bu çerçevede; okul çevrelerindeki güvenlik kameraları ve fiziki tedbirlerin durumu, okul çevrelerinde uyuşturucu ve benzeri madde satışına karşı alınacak önlemler, okul etrafındaki metruk binaların yıkılması, okul servis araçlarında öğrenci güvenliğine yönelik yapılması gereken çalışmalar ele alındı. Öğrencilerin eğitimini huzur ve güven içerisinde geçirebilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Osmancık Kaymakam Ayhan Akpay, 2021/2022 eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla okul içlerinde ve çevrelerinde gerekli görülen her türlü problemlerin, yetkili birimler tarafından tedbir alacağını kaydetti.

Kaymakam Ayhan Akpay, toplantının devamında okul müdürleri ile tek tek ilgilenerek okulları hakkında gerekli talep ve şikayetlerini sorarak bilgiler aldı ve yetkili birimlere talimatlarda bulundu.